Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gardiems ir vertingiems pusryčiams – blynai iš per naktį brinkintų avižinių dribsnių

Rudens rytais atsiranda vis daugiau svajotojų, kaip būtų nuostabu, jei pusryčiai pasiruoštų patys! Iš vakaro atlikę nedidelius namų darbus, kitą rytą labai greitai gardžiuositės net blynais. Kviečiame išbandyti šį puikų receptą!
Avižinės košės blynai
Avižinės košės blynai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 stiklinės viso grūdo avižinių dribsnių;
  • 2 stiklinės raugintų pasukų;
  • 0,5 stiklinės miltų;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 2 kiaušiniai, švelniai paplakti;
  • 2 valg. šaukšt. išlydyto sviesto;
  • aliejaus (ar lydyto sviesto), kepimui;
  • patiekimui: uogų, granatų sėklų, klevų sirupo.

Gaminimas:

1. Iš vakaro sumaišykite avižinius dribsnius ir pasukas dubenyje, uždenkite ir dėkite nakčiai į šaldytuvą.

2. Kitą rytą sumaišykite dubenėlyje miltus, druską, cukrų, kepimo miltelius ir cinamoną. Supilkite šį mišinį į per naktį išbrinkusius dribsnius, čia pat pilkite ir kiaušinių plakinį bei lydytą sviestą. Masę gerai išmaišykite, kad neliktų sausų ingredientų.

3. Įkaitinkite keptuvę nepridegančia danga ir švelniai patepkite aliejumi ar lydytu sviestu. Dėkite po šaukštą tešlos ir švelniai ją paskleiskite suformuodami blynelius. Kepkite iš abiejų pusių, kol taps gražiai auksiniai.

4. Patiekite blynus dar šiltus su mėgstamais priedais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai