Ingredientai:
- 2 stiklinės viso grūdo avižinių dribsnių;
- 2 stiklinės raugintų pasukų;
- 0,5 stiklinės miltų;
- 2 valg. šaukšt. cukraus;
- didelis žiupsnis druskos;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;
- 2 kiaušiniai, švelniai paplakti;
- 2 valg. šaukšt. išlydyto sviesto;
- aliejaus (ar lydyto sviesto), kepimui;
- patiekimui: uogų, granatų sėklų, klevų sirupo.
Gaminimas:
1. Iš vakaro sumaišykite avižinius dribsnius ir pasukas dubenyje, uždenkite ir dėkite nakčiai į šaldytuvą.
2. Kitą rytą sumaišykite dubenėlyje miltus, druską, cukrų, kepimo miltelius ir cinamoną. Supilkite šį mišinį į per naktį išbrinkusius dribsnius, čia pat pilkite ir kiaušinių plakinį bei lydytą sviestą. Masę gerai išmaišykite, kad neliktų sausų ingredientų.
3. Įkaitinkite keptuvę nepridegančia danga ir švelniai patepkite aliejumi ar lydytu sviestu. Dėkite po šaukštą tešlos ir švelniai ją paskleiskite suformuodami blynelius. Kepkite iš abiejų pusių, kol taps gražiai auksiniai.
4. Patiekite blynus dar šiltus su mėgstamais priedais.