Ingredientai (apie 12 lietinių):
lietiniams:
- 100 g grikių miltų;
- 100 g kvietinių miltų;
- 2 dideli kiaušiniai;
- 500 ml pieno;
- didelis žiupsnis druskos;
- aliejaus ar lydyto sviesto (blynams kepti).
patiekti:
- mėgstamo ryškesnio skonio sūrio – Čederio, Ementalio, Gruyero ar pan., sutarkuoto;
- keli griežinėliai virto kumpio;
- mažų špinatų lapelių.
Gaminimas:
1. Dideliame dubenyje švelniai paplakite kiaušinius su druska, suberkite miltus, supilkite pieną ir užmaišykite vientisą tešlą. Jei joje lieka gumuliukų, tešlą galite perkošti per plieninį sietą. Dėkite uždengtą dubenį su tešla nakčiai į šaldytuvą.
2. Kitą dieną įkaitinkite keptuvę (idealu, jei ji ir skirta lietiniams), patepkite trupučiu sviesto ar aliejaus ir samteliu pilkite tešlos, pasukiokite keptuvę, kad tešla pasiskirstytų ir kepkite blyną apie 1 min. iš kiekvienos pusės.
3. Iškepusį blyną iškart dėkite į lėkštę, berkite truputį sūrio, kuris nuo karščio dar spės kiek pasilydyti, dėkite kumpio griežinėlį, kelis špinatų lapelius, perlenkite ir tiekite ant stalo.
4. Taip iškepkite ir patiekite visus blynus.