Reikės:
- 1 žiedinio kopūsto,
- 1 puodelio kvietinių miltų,
- 1 puodelio pieno,
- 1 arb.š. česnako miltelių,
- 4 valg. š. tirpinto sviesto,
- druskos, pipirų.
- mėgstamo pomidorų padažo.
Gaminimas:
-
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Išklokite skardą kepimo popieriumi ir apšlakstykite aliejumi.
-
Paruoškite grietinės tirštumo tešlą – sumaišykite pieną, miltus, tirpintą sviestą, česnako miltelius, druską ir pipirus.
-
Supjaustykite kalafiorą gabaliukais, kiekvieną apvoliokite tešloje ir sudėkite vienu sluoksniu ant skardos.
-
Kepkite 20-25 min., kol kalafiorai gražiai apskrus.
-
Patiekite su mėgstamu padažu.
Skanaus!