Gardumėlis: kepti žiedinių kopūstų sparneliai

Žiedinius kopūstus reikėtų valgyti dažniau, nes tai puiki daržovė. Receptu, kuris patiks net vaikams, pranešime žiniasklaidai dalinasi „Norfa“ kulinarijos meistrai.
Kepti žiediniai kopūstai
Kepti žiediniai kopūstai / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 1 žiedinio kopūsto,
  • 1 puodelio kvietinių miltų,
  • 1 puodelio pieno,
  • 1 arb.š. česnako miltelių,
  • 4 valg. š. tirpinto sviesto,
  • druskos, pipirų.
  • mėgstamo pomidorų padažo.

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Išklokite skardą kepimo popieriumi ir apšlakstykite aliejumi.

  2. Paruoškite grietinės tirštumo tešlą – sumaišykite pieną, miltus, tirpintą sviestą, česnako miltelius, druską ir pipirus.

  3. Supjaustykite kalafiorą gabaliukais, kiekvieną apvoliokite tešloje ir sudėkite vienu sluoksniu ant skardos.

  4. Kepkite 20-25 min., kol kalafiorai gražiai apskrus.

  5. Patiekite su mėgstamu padažu.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų