Tešlai reikės:
- 0,5 kg miltų,
- 200 g sviesto,
- 2 kiaušinių,
- 100 g grietinės,
- žiupsnelio druskos.
Įdarui reikės:
- 0,5 kiaulienos sprandinės,
- druskos, pipirų,
- 50 ml. sultinio arba vandens.
- 1 kiaušinio plakinio.
Gaminimas
Jei turite virtuvinį kombainą, tešlą kibinams paruošite labai greitai. Sviestą supjaustome gabaliukais, sudedame į kombainą kartu su miltais ir druska. Sumaišome iki trupinių. Įmušame kiaušinius, sudedame grietinę ir dar pamaišome iki vientisos tešlos. Ją suspaudžiame, apvyniojame maistine plėvele ir dedame vienai valandai į šaldytuvą.
Kol tešla bręsta, paruošiame įdarą: mėsą sukapojame smulkiais gabaliukais, pasūdome, įberiame pipirų ir įpilame šiek tiek sultinio arba vandens, kad būtų drėgnesnė. Tešlą iškočiojame, su dubenėliu ar dideliu puodeliu išspaudžiame apskritimus, sudedame mėsos įdarą ir stipriai užspaudžiame, jei pavyks – suformuojame pynutę.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, sudedame kibinus, aptepame kiaušinio plakiniu, kepame 200 laipsnių temperatūroje 30 min. Skaniausia valgyti, kol šilti. Atvėsusius kibinus prieš valgydami pašildykite mikrobangų krosnelėje.
Skanaus!