Gardumėlis: naminiai kibinai su kiauliena

Už kibinus turėtume būti dėkingi karaimams, kurie išpopuliarino šį patiekalą Lietuvoje. Gardus mėsos pyragėlis – puikus užkandis, tinkantis visur – kai išalkstame vaikštinėdami po miestą ar susiruošiame praleisti laiką miške. Namuose iškepti kibinai irgi greitai dingsta nuo stalo – pakartoti raginti nereikia. Iš šio kiekio iškepsite vieną skardą kibinų.
Kibinai
Kibinai / 123RF.com nuotr.

Tešlai reikės:

  • 0,5 kg miltų,
  • 200 g sviesto,
  • 2 kiaušinių,
  • 100 g grietinės,
  • žiupsnelio druskos.

Įdarui reikės:

  • 0,5 kiaulienos sprandinės,
  • druskos, pipirų,
  • 50 ml. sultinio arba vandens.
  • 1 kiaušinio plakinio.

Gaminimas

Jei turite virtuvinį kombainą, tešlą kibinams paruošite labai greitai. Sviestą supjaustome gabaliukais, sudedame į kombainą kartu su miltais ir druska. Sumaišome iki trupinių. Įmušame kiaušinius, sudedame grietinę ir dar pamaišome iki vientisos tešlos. Ją suspaudžiame, apvyniojame maistine plėvele ir dedame vienai valandai į šaldytuvą.

Kol tešla bręsta, paruošiame įdarą: mėsą sukapojame smulkiais gabaliukais, pasūdome, įberiame pipirų ir įpilame šiek tiek sultinio arba vandens, kad būtų drėgnesnė. Tešlą iškočiojame, su dubenėliu ar dideliu puodeliu išspaudžiame apskritimus, sudedame mėsos įdarą ir stipriai užspaudžiame, jei pavyks – suformuojame pynutę.

Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, sudedame kibinus, aptepame kiaušinio plakiniu, kepame 200 laipsnių temperatūroje 30 min. Skaniausia valgyti, kol šilti. Atvėsusius kibinus prieš valgydami pašildykite mikrobangų krosnelėje.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis