Reikės:
- 2 kg agurkų,
- 1 didelio krapų stiebo,
- 2 žalių rūgščių obuolių,
- saujos petražolių,
- saujelės vyšnių lapų,
- saujelės juodųjų serbentų lapų,
- kelių skiltelių česnako,
- kelių juodųjų pipirų žirnelių,
- druskos - 2 valg. š. 1 l vandens
Gaminimas:
- Agurkus, obuolius ir žalumynus gerai nuplaukite, česnakų skilteles nulupkite.
- Obuolius supjaustykite į keturias dalis ir sudėkite kartu su visais prieskoniais ir agurkais į didelį indą.
- Vandens reikės tiek, kad apsemtų agurkėlius.
- Pasūdykite vandenį ir tuomet užvirinkite, gautą sūrymą supilkite ant agurkų ir palikite kambario temperatūroje.
- Kitą dieną galėsite mėgautis gardžiais agurkėliais.