Skanų, akį traukiantį sumuštinį gaminome su „Vilniaus duonos“ autentiška „Rugelio“ duona, išsaugojus originalų receptą, ji kepama ne pirmą dešimtmetį ir dabar yra dar patogesnės formos. Duona išliko tokia pat pilna rugių, be pridėtinių cukrų, 100 proc. ruginė, visų grūdo dalių – dėl šių savybių ji itin mėgstama ir vertinama. „Rugelio“ duona patiks ir klasikinio skonio mėgėjams, ir reikliems gurmanams, ieškantiems sveikesnio produkto
„Rugelio“ sumuštinis su burokėliais, rūkyta menke ir krapais
Burokėlius šiam sumuštiniui galima naudoti virtus (pirktus ar virtus namuose), taip pat ir keptus orkaitėje. Kaip juos pjaustyti, taip pat jūsų valia – kaip tik gražiau ir patogiau. Galima – plonais griežinėliais, galima – šiaudeliais ar kubeliais. Su burokėlių salsvumu, švelniai „suminkštintu“ jogurto-majonezo padažo, puikiai dera ryškaus skonio karšto rūkymo žuvis. Ji gali būti pati įvairiausia, o mes šįsyk rinkomės menkę. Jos pernelyg nė nesmulkinome – tupdėme stambius gabaliukus ant burokėlių, o ant viršaus barstėme kapotų krapų. Išbandykite šį sumuštinį ir jūs!
Ingredientai (2 sumuštiniams):
- 2 riekelės duonos „Rugelis“;
- 1 valg. šaukšt. natūralaus jogurto;
- 0,5 valg. šaukšt. neriebaus majonezo;
- 1 nemažas virtas ar keptas burokėlis;
- karšto rūkymo žuvies (mes rinkomės menkę);
- druskos (saikingai, nes žuvis sūrstelėjui);
- šviežių krapų, smulkiai kapotų.
Gaminimas:
1. Burokėlį nulupkite ir supjaustykite, kaip tik jums patinka. Mažame dubenėlyje gerai išsukite jogurtą ir majonezą, įberkite mažutį žiupsnelį druskos.
2. Burokėlius sumaišykite su padažu, o tada dėkite ant duonos riekelių.
3. Ant kiekvieno sumuštinio kraukite po porą trejetą žuvies filė gabaliukų (būkite atidūs, kad neliktų ašakų), o galiausiai gausiai pabarstykite krapais. Valgykite nedelsdami!