Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgaliui pasaldint – gardūs ir nesudėtingi sausainiai su šviežiom figom

Kai figų sezonas baigsis, gali būti, jog net gailėsimės, jog neišnaudojome jų virtuvėje, kol buvo nebrangios ir puikiai sunokusios. Ta proga kviečiame suskubti ir išsikepti gardžių sausainių, tiksiančių prie kavos, arbatos, o gal net kaip užkandis į darbus ar mokyklą.
Sausainiai su figomis
Sausainiai su figomis / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 100 g minkšto sviesto;
  • 120 g cukraus;
  • žiupsnis druskos;
  • 100 g miltų;
  • 100 g avižinių dribsnių;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 valg. šaukšt. pieno arba neriebios grietinėlės;
  • 8 figos, supjaustytos į 4 dalis – ketvirčiais arba griežinėliais.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Plačią kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.

2. Dideliame dubenyje ar elektrinio virtuvės kombaino inde išsukite sviestą ir cukrų iki purios, balkšvos masės. Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir avižinius dribsnius. Labai gerai išmaišykite. Tuomet supilkite pieną ir lengvai paminkykite.

3. Padalinkite tešlą į 16 apylygių dalių, iš kiekvieno gabaliuko išplokite paplotėlį, dėkite ant jo po porą figos gabalėlių, o tada jų šonus kiek apgaubkite tešla.

4. Dėliokite sausainius ant skardos palikdami tarpus, o tada dėkite į orkaitę. Kepkite 14–15 min. – kol taps gražiai auksiniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?