„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Gardūs ir purūs bananiniai blyneliai, kiek primenantys bananų duoną

Bananai – toks vaisius, kuris nepriverčia sukti galvos, kaip gi juos valgyti. Lupi ir valgai! Tačiau jei bananai namie sugeba pernokti, tokie ne visiems kelia simpatijas. Vienas populiarių variantų – kepti bananų duoną, kitas, kurį šįsyk siūlome – bananų blynelius. Kadangi jų ingredientai kone tie patys, kaip minėtosios duonos, nieko nuostabaus, kad ir skonis ją gerokai primins. Išbandykite!
Bananiniai blynai
Bananiniai blynai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 dideli pernokę bananai;
  • 2 kiaušiniai;
  • didelis žiupsnis cinamono;
  • 250 g savikėlių (self-raising) miltų (jei tokių neturite, nurodytą kiekį miltų sumaišykite su šaukšteliu kepimo miltelių);
  • 0,5 arbat. šaukšt. sodos;
  • 150 g raugintų pasukų arba mėgstamo augalinio „pieno“;
  • 2 valg. šaukšt. smulkaus rudojo cukraus;
  • 2 valg. šaukšt. sviesto (po šaukštą kepimui ir pagardams paruošti);
  • maža saujelė mėgstamų riešutų, pvz., graikinių, lazdyno ar migdolų;
  • maža saujelė razinų;
  • klevų sirupo (patiekimui).

Gaminimas:

1. Bananus nulupkite, sugnaibykite gabaliukais, berkite 5 nemažą dubenį ir sutrinkite šakute iki košelės. Muškite kiaušinius, berkite cinamoną, druską ir išmaišykite.

2. Į dubenį su bananų ir kiaušinių mase berkite miltus, cukrų, sodą, supilkite pasukas ar augalinį „pieną“ ir išmaišykite iki vientisos tešlos be miltų gumuliukų (jei banano gabaliukų liks, nieko tokio).

3. Plačią keptuvę nepridegančia danga įkaitinkite iki vidutinės kaitros, dėkite gabaliuką sviesto (kepimui sunaudosite vieną šaukštą), pasukiokite keptuvę, kad sviestas tirpdamas tolygiai pasiskirstytų. Tuomet dėkite po šaukštą paruoštos tešlos. Kai suformuotų blynelių viršus taps burbuliuotas ir sausas, mikliai kiekvieną jų apverskite ir kepkite, kol ir antroji pusė bus rusva. Reguliuokite viryklės kaitrą reaguodami, kaip blyneliai kepa.

4. Nedidelėje keptuvėlėje išlydykite likusį sviestą, ten suberkite pasmulkintus riešutus, razinas, trumpai pakepkite, kol pakvips, tuomet įpilkite truputį klevų sirupo. Visą šį mišinį dėliokite ant lėkštėse patiekiamų blynelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“