Gardūs patiekalai su kalakutiena: nuo salotų ir sriubų iki troškinių. 17 receptų

Nors kalakutas ant gana dažno stalo puikavosi per Kalėdas, tai paukštiena, kurią verta prisiminti ne tik per šventes. Žinoma, milžiniško paukščio pirkti nebūtina, pakaks ir krūtinėlės dalies ar vienos kulšies. O galimybių, ką iš tos nesunkiai paruošiamos mėsos pagaminti, beveik begalės. Ji idealiai tinka ir salotoms, ir troškiniams, ir sriuboms. Rinkitės!
Kalakutienos ir moliūgų troškinys
Kalakutienos ir moliūgų troškinys / Vida Press nuotr.
Salotos su kepta kalakutiena
Receptas: Salotos su kepta kalakutiena
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 20 min.
4.2 / 23
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 400.00 g (filė)
Salotos: 300.00 g (ledkalnio)
Duona: 4.00 vnt. (4 riekės batono)
Kmynai: 1.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (Kalakutienai marinuoti ir padažui 1 šaukštas šviežiai spaustų citrinos sulčių)
Česnakai: 2.00 skiltelės (Kalakutienai marinuoti ir padažui 2 skiltelės)
Jogurtas: 4.00 valg. š. (Padažui; natūralaus)
Majonezas: 4.00 valg. š. (Padažui)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (Kalakutienai marinuoti)
Kaip gaminti

1. Kalakutieną ištrinkite smulkintų česnakų ir paukštienos prieskonių mišiniu. Apšlakstykite citrinos sultimis. Marinuokite 2–3 valandas. Tada susukite į foliją ir kepkite orkaitėje.

2. Keptuvėje ištirpdykite sviestąir apskrudinkite jame kubeliais supjaustytą batoną.

3. Kmynus paskrudinkite sausoje keptuvėje.

4. Ledkalnio salotą nuplaukite, nusausinkite ir suplėšiusi gražiai išdėliokite į lėkštes. Berkite smulkiai supjaustytus džiovintus pomidorus, išdėliokite karštą keptą kalakutieną, ant viršaus berkite skrebučius, skrudintus kmynus.

5. Patiekite su jogurto ir majonezo padažu. Jis paruošiamas labai paprastai: į dubenį krėskite jogurtą, majonezą, pilkite citrinos sultis, suberkite smulkiai sukapotus česnakus ir viską gerai išplakite.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant kalakutienos marinavimo ir kepimo laiko).

Suskleisti
Itališka sriuba „Minestrone“
Receptas: Itališka daržovienė su kalakutiena ir skrebučiais
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
2.9 / 17
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 1.00 l
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kalakutiena: 200.00 g (filė)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Batonas: 8.00 vnt. (riekelės prancūziško batono)
Sviestas: 1.00 valg. š. („Šeimininkės“)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Visus ingredientus supjaustykite kubeliais. Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus apkepkite svogūną, česnaką ir morką. Apkepus daržoves, įdėkite supjaustytą kalakutienos filė ir kepkite su daržovėmis.

2. Kai mėsa iškeps, sudėkite saulėje džiovintus pomidorus ir toliau truputį pakepkite. Puode užvirkite vandenį ir sukrėskite į jį visą keptą masę.

3. Pavirus 6–7 min., dėkite supjaustytą cukiniją, įberkite susmulkintų norimų žalumynų. Palaukite, kol  sriuba užvirs, ir tada pagardinkite juodaisiais pipirais bei druska.

4. Prancūzišką batoną supjaustykite 1 cm pločio riekelėmis, aptepkite sviestu ir apkepkite keptuvėje. Skrebučius patiekite prie sriubos.

Suskleisti
Sočioji sriuba su kalakutienos kukuliais
Receptas: Sočioji sriuba su kalakutienos kukuliais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.9 / 27
Receptas
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (kalakutienos faršas - kukuliams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas - kukuliams, trynys - sriubai)
Manai: 2.00 valg. š. (kukuliams)
Krakmolas: 40.00 g (1 valg. š. kukuliams ir 1 arbat. š. sriubai)
Prieskoniai maltai mėsai (kukuliams) 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis - kukuliams)
Druska: 30.00 g (1 arbat. š. kukuliams ir 1 valg. š. sriubai)
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Bulvės: 500.00 g (šviežios)
Paprikos: 2.00 vnt. (1 saldžioji ir 1 gabalėlis aitriosios)
Morkos: 2.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite ir sudėkite į puodą. Ant jų sudėkite apkeptus aliejuje kalakutienos kukulius.

2. Aliejuje apkepkite svogūną, po to suverskite tarkuotas morkas. Kiek patroškinus, sudėkite smulkintas paprikas, pomidorus ir dar patroškinkite.

3. Gautą troškinį sutrinkite į vientisą masę, sumaišykite su 2,5 litrais vandens ir užvirkite. Supilkite šlakelyje vandens ištirpintą kiaušinio baltymą, krakmolą, sudėkite grietinę, padažą ir pamažu supilkite ant kukulių. Sudėkite prieskonius ir virkite, kol mažos nepjaustytos bulvytės bus minkštos.

Tai ir sriuba, ir antras patiekalas kartu, sotus, bet neapsunkinantis, o netgi teikiantis energijos.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Makaronai su kalakutiena ir brokoliais
Receptas: Makaronai su kalakutiena ir brokoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 38
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 500.00 g (neilgų)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Faršas: 500.00 g (kalakutienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vištienos prieskoniai: 3.00 g (pagal skonį)
Grietinėlė: 400.00 g (riebios)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir nusunkite.

2. Faršą apkepkite su pjaustytu svogūnu ir smulkintu česnaku. Brokolį išskirstykite žiedynais ir išvirkite sūdytame vandenyje, sudėkite į apkeptą faršą. Viską paskaninkite vištienos prieskoniais, pipirais ir druska. Supilkite grietinėlę ir troškinkite, kol padažas sutirštės.

3. Makaronus apkepkite keptuvėje, kol gražiai parus. Tiekite užpylę padažo.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti
Kalakutienos apkepas
Receptas: Kalakutienos apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 49
Receptas
Ingredientai
Vištienos sriuba: (konservuotos, nedidelė skardinė) 400.00 g
Kalakutiena: 400.00 g (puodelis nedideliais gabalėliais pjaustytos krūtinėlės)
Vištienos sultinys: 1.00 st. (0,5)
Pievagrybiai: 100.00 g
Ryžiai: 1.00 st. (0,5 ilgagrūdžių)
Petražolės: 1.00 valg. š. (susmulkintų)
Kaip gaminti

1. Sriubą atskieskite sultiniu, užvirinkite, suberkite smulkiai supjaustytus grybus, truputį pavirkite ir nukaiskite.

2. Karštą skystį sumaišykite su mėsa, ryžiais ir petražolėmis. Viską sukrėskite į apkepo indą, gerai uždenkitei ir kepkite 170 °C orkaitėje 40 min.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Vengriško stiliaus kalakutienos guliašas su paprika
Receptas: Vengriško stiliaus kalakutienos guliašas
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 70
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 450.00 g (labiausiai tinka kulšies mėsa)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (pjaustytas kubeliais)
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji, supjaustyta plonomis juostelėmis)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Grietinė: 1.00 valg. š. (riebios)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kalakutieną supjaustykite kubeliais, sumaišykite su 2 šaukšteliais paprikos miltelių, pagardinkite druska ir pipirais.

2. Didesnėje keptuvėje ant gana stiprios ugnies ištirpinkite sviestą drauge su šaukštu aliejaus, kepkite su juo pusę kalakutienos kubelių, kol apskrus iš visų pusių, išimkite mėsos kubelius iš keptuvės ir taip pat apkepkite likusią kalakutieną.

3. Į keptuvę su likusiais riebalais suberkite kubeliais pjaustytą svogūną. Kaitrą sumažinkite iki vidutinio stiprumo ir kepkite apie 5 minutes, kol suminkštės. Apiberkite juos likusiais dviem šaukšteliais paprikos miltelių, pakaitinkite dar minutę, sudėkite koncentruotą pomidorų pastą, raudonosios paprikos juosteles ir lauro lapą, pakaitinkite minutę ir apliekite vištienos sultiniu. Pagardinkite pipirais, trupučiu druskos, jei reikia, leiskite virti apie 2 minutes, o tada suberkite apkeptus kalakutienos gabaliukus ir leiskite pamažu virti dar apie 4–5 minutes.

4. Mėgaukitės su morkų koše, bulvių koše arba virtais makaronais.

Taip, garnyrui čia labai tiks ši morkų košė. Nors spalvinė šių dviejų patiekalų paletė lėkštėje kiek susilieja, skoniai visgi labai gerai dera. Trūksta tik raugintų agurkų, tad geriau jų atsineškite iš savo rūsio!

Suskleisti
Mėsos ir moliūgų troškinys
Receptas: Kalakutienos troškinys su džiovintomis slyvomis ir moliūgais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.0 / 47
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 700.00 g (filė)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Moliūgai: 500.00 g (nulupto)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt. (arba 1/4 arbat. šaukšt. malto cinamono)
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Aitrioji paprika: 0.25 arbat. š. (miltelių; nebūtinai)
Medus: 1.00 valg. š.
Džiovintos slyvos: 150.00 g
Vanduo: 250.00 ml (arba daržovių sultinio iš ekologiško kubelio)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Mėsą ir moliūgą supjaustykite stambiais kubeliais – kraštinė turi būti apie 3–4 cm. Svogūną ir česnakus supjaustykite kuo smulkiau.

2. Storadugniame puode įkaitinkite 2–3 šaukštus aliejaus ir trumpai apkepinkite mėsą. Išimkite ją ir atidėkite.

3. Sumažinkite ugnį ir sudėkite svogūną, kepkite, kol suminkštės ir įgaus auksinę spalvą. Sudėkite česnakus, druską ir prieskonius. Greitai išmaišykite, kol pasijus paprikos kvapas. Ilgai nekaitinkite, nes paprika taps karti!

4. Sudėkite mėsą, moliūgą, slyvas, medų ir užpilkite vandeniu. Atsargiai išmaišykite, padidinkite ugnį ir palaukite, kol užvirs. Paragaukite, ar užtenka prieskonių. Uždenkite dangčiu ir virkite ant labai mažos ugnies apie 1 val., kol mėsa taps visai minkšta (kartkartėmis patikrinkite, ar netrūksta vandens).

5. Dar geriau šį patiekalą troškinti orkaitėje, tokiu atveju moliūgą galima sudėlioti ant viršaus – jo gabalėliai mažiau suteš ir bus skanesni.

6. Valgykite su bulvių koše ar kuskusu.

Suskleisti
Kalakutienos ir baltųjų pupelių troškinys
Receptas: Kalakutienos ir baltųjų pupelių troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.9 / 63
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kalakutiena: 450.00 g (faršas)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinis)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 2.00 arbat. š. (malta)
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Pomidorai: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų)
Pupelės: 200.00 g (skardinė konservuotų baltų)
Jogurtas: 100.00 ml (natūralus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite kalakutienos faršą ir pagardinkite druska (pagal skonį). Kepkite 6–8 minutes, dažnai maišykite. Susmulkinkite svogūną, česnaką ir suberkite į keptuvę. Išmaišykite ir kepkite dar 4 minutes. Suberkite aitriąją papriką, kuminus ir kepkite dar minutę.
  2. Pomidorus susmulkinkite ir sudėkite į keptuvę. Įpilkite pusę puodelio vandens. Troškinkite 10 minučių, kartais pamaišydami. Likus 5 minutėms iki pabaigos, pupeles gerai nusausinkite ir suberkite į keptuvę. Pakaitinkite minutę.  Sudėkite troškinį į lėkštes ir pagardinkite jogurtu.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Kepta kalakutiena su daržovėmis
Receptas: Kepta kalakutiena su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.1 / 28
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 1.00 kg (filė)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Cukinijos: 1.00 vnt. (maždaug 20cm)
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Majonezas: 100.00 g
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti pagal skonį)
Aliejus: 4.00 arbat. š. (šlakelis)
Kaip gaminti

1. Supjaustytą kalakutienos filė apibarstykite paukštienos prieskoniais ir sudėkite į truputį aliejumi pateptą kepimo formą.

2. Mėsą apdėkite daržovėmis: pusžiedžiais supjaustytais svogūnais, riekelėmis supjaustyta cukinija ir savo nuožiūra susmulkinta paprika. Daržovių sluoksnį pabarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Viską apiberkite tarkuotu sūriu ir majonezu. Majonezas geriausia tiktų liesesnis.

3. Atsikirpkite folijos ir kepimo formą su paruoštu turiniu uždenkite. Šaukite viską į iki 180 ºC įkaitintą orkaitę 50 minučių.

4. Iškepusią kalakutieną negailėdami apiberkite kapotais žalumynais, garnyrui patiekite virtų bulvių ar bulvių košės, žalių arba marinuotų agurkų.

Šaltinis: JI24.lt

Suskleisti
Kalakutienos ir bulvių apkepas
Receptas: Kalakutienos ir bulvių apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 15 min.
3.8 / 41
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Kalakutiena: 400.00 g (marinuota filė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Miltai: 50.00 g (kvietiniai)
Vištienos sultinys: 500.00 ml
Grietinė: 200.00 ml (10 proc. riebumo)
Pipirai: 3.00 g (malti pipirai (įvairūs) 0,5 šaukštelio)
Karis: 4.00 g (0,5–1 šaukštelis)
Mairūnas: 2.00 arbat. š. (1–2 šaukšteliai)
Kaip gaminti

1.Bulves nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir sudėkite į skardą, išteptą sviestu.

2.Filė supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apkepkite keptuvėje. Sudėkite smulkintus svogūnus, dar kiek pakepkite ir sukrėskite į skardą ant bulvių.

3.Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir maišydami kelias minutes pakaitinkite. Įmaišykite iš kubelio paruoštą sultinį ir grietinę. Šį padažą pagardinkite pipirais, kariu, mairūnais ir supilkite į skardą.

4.Kepkite 1,5 valandos 175 laipsnių orkaitėje.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Kalakutienos maltinukai su džiovintais persikais
Receptas: Kalakutienos maltinukai su džiovintais persikais
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.9 / 7
Receptas
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (kalakutienos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Džiovinti jūros kopūstai 10.00 g
Džiūvėsiai: 1.00 valg. š. (pagal poreikį)
Paukštienos prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Persikai: 100.00 g (džiovintų)
Pomidorai: 1.00 g (pagal poreikį)
Svogūnų laiškai: 10.00 g (pagal poreikį)
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti

1. Džiovintus persikus užmerkite vandenyje ir palaikykite gerą pusvalandį.

2. Tuomet visus produktus (išskyrus pomidorus ir svogūnus) sumaišykite, formuokite maltinukus, į kurių vidų įdėkite po nedidelį džiovintą persiką (jei didesnis - perpjaukite pusiau) ir kepkite aliejuje ant nedidelės ugnies.

Patiekite su daržovėmis!

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Balandėliai su kalakutiena
Receptas: Balandėliai su kalakutiena
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.1 / 55
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt.
Faršas: 400.00 g (kalakutienos)
Ryžiai: 100.00 g (1 maišelis ilgagrūdžių)
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 100.00 g
Grietinė: 50.00 g
Miltai: 70.00 g
Druska: 2.00 arbat. š.
Vištienos sultinys: 1.00 vnt. (1 kubelis)
Krapai: 5.00 g (šakelė žalių)
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis malto)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Kopūstą išvirkite, nupjaustykite lapkočius. Svogūną ir morką patroškinkite svieste su žiupsneliu muskato. Šį troškinį sudėkite į mėsą, suberkite mirkytus ryžius, įberkite pusę šaukšto druskos ir po žiupsnelį kitų prieskonių.

2. Po kukulį mėsos dėkite ant kopūsto lapo, sulankstykite, pavoliokite miltuose ir apkepkite svieste.

3. Dėkite apkepusius balandėlius į puodą, užpilkite vandeniu, pridėkite druskos, vėl tų pačių prieskonių bei vištienos sultinio, krapų, grietinės, pomidorų padažo ir virkite apie 45 min. Tiekite su bulvėmis

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Kalakutienos kebabai
Receptas: Kalakutienos kebabai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
1.8 / 6
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 700.00 g ((300 g kalakutų šlaunelių mėsos ir 400 g maltos kalakutienos filė))
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. ((džiovintų))
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kalendros: 2.00 valg. š. ((smulkiai pjaustytų))
Petražolės: 1.00 valg. š. ((smulkiai pjaustytų))
Druska: 1.00 arbat. š. ((pagal skonį))
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. ((pagal skonį))
Aliejus: 1.00 valg. š. ((kepsninei patepti))
Kaip gaminti
  1. Sumalkite mėsą. Kuo smulkiau supjaustykite svogūną. Česnako skilteles sutraiškykite ir kartu su čiobreliais, žalumynais, svogūnais bei kuminais sudėkite į mėsą. Įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska bei šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Labai gerai išminkykite masę.
  2. Iš masės suformuokite maždaug 16 neilgų dešrelių. Jas uždenkite maistine plėvele ir 20–30 minučių palaikykite šaldytuve.
  3. Kol dešrelės šąla, pamerkite į šaltą vandenį 16 medinių iešmelių.
  4. Atsargiai suverkite dešreles ant iešmelių.
  5. Sutepkite kepsninės groteles aliejumi. Ant grotelių sudėkite kebabus ir vartydama kepkite 15 minučių.
  6. Patiekite su šviežių daržovių salotomis.
Suskleisti
Maltinukai su keptomis daržovėmis
Receptas: Kalakutienos maltinukai su cukinija
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 55
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 500.00 g (maltos liesos, standžios)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nulupta ir sutarkuota burokine tarka)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Mėtos: 1.00 sauja (nebūtinai)
Kalendros: 1.00 sauja
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (malto)
Druska: 1.50 arbat. š. (1 maltunukams ir 0,5 padažui)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (ir dar žiupsnis padažui)
Kajeno pipirai: 0.50 arbat. š. (maltų; nebūtinai)
Saulėgrąžų aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Jogurtas: 300.00 ml (labai tinka graikiškas; padažui)
Citrinos sultys: 2.00 valg. š. (padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (sutraiškyta; padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Maltas žagrenis (sumac): 1.00 arbat. š. (padažui; nebūtinai)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pagaminkite padažą į dubenį sudėję ir gerai išmaišę visus jam skirtus ingredientus. Padėkite į šaldytuvą, kol prireiks.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C.

3. Dideliame dubenyje sumaišykite kalakutieną, kiaušinį, cukiniją, visus prieskonius, smulkiai kapotus žalumynus bei druską. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius plokščius maltinukus (iš viso apie 18-20).

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite maltinukus iš abiejų pusių iki auksiškos spalvos – tam užteks apie 4-6 min, ne ilgiau. Nepersistenkite su aliejumi – jo į keptuvę pilkite nedaug, maltinukai neturi jame plaukioti.

5. Atsargiai perkelkite maltinukus į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pabaikite kepti orkaitėje – tai užtruks dar apie 15-18 min.

6. Patiekite karštus ar kambario temperatūros su padažu ir lengvomis salotomis ir /ar ryžiais.

Suskleisti
Pyragas su kalakutiena
Receptas: Pyragas su kalakutiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 33
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 400.00 g (maltos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Grybai: 150.00 g
Kopūstai: 300.00 g
Porai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sojų padažas: 10.00 ml (šlakelis)
Kaip gaminti
  1. Maltą mėsą pagardinkite mėgstamais prieskoniais, druska, pipirais ir apkepkite keptuvėje.
  2. Sudėkite smulkintas daržoves, tarkuotą kopūstą, porą, svogūnus, grybus, morką, viską apkepus pagardinkite sojų padažu.
  3. Į atvėsusią masę įmaišykite kiaušinių trynius ir gerai viską išmaišykite.
  4. Šiek tiek pakočiokite sluoksniuotos tešlos lakštą, dėkite jį į skardą išklotą kepimo popieriumi, sudėkite įdarą ir uždengus kitu tešlos lakštu gerai užspauskite kraštus. Aptepkite kiaušinio plakiniu, galima pabarstyti sezamo sėklomis.
  5. Kepti 35 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekite šaltą.
Suskleisti
Kalakutienos paplotėliai
Receptas: Kalakutienos paplotėliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 4
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 500.00 g (filė)
Grikiai: 150.00 g (ekologiškų)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 4.00 valg. š. (grikių)
Jogurtas: 4.00 valg. š. (4 - 5 natūralaus)
Druska: 2.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Pomidorai: 5.00 vnt. (vyšniniai - garnyrui)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (drožlių - garnyrui)
Salotinių sultenių: (garnyrui) 1.00 sauja
Alyvuogių aliejus: 80.00 ml (garnyrui)
Medus: 1.00 arbat. š. (skysto - garnyrui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - garnyrui)
Kaip gaminti

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, sumalkite. Grikius išvirkite lengvai pasūdytame vandenyje, sumaišykite su mėsa. Įmuškite kiaušinius, sukrėskite jogurtą, suberkite grikių miltus, gerai išsukite. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, dar sykį išmaišykite. Palikite valandą pastovėti.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Mėsos ir grikių masę krėskite į karštus riebalus. Paplotėlius kepkite iš abiejų pusių ant vidutinio stiprumo ugnies maždaug po 5 minutes. Ugnį sumažinkite, troškinkite dar 4–5 minutes.

3. Paruoškite garnyrą: salotines sultenes atsargiai sumaišykite su vyšninių pomidoriukų puselėmis. Apšlakstykite iš alyvuogių aliejaus, medaus, citrinų sulčių paruoštu užpilu. Ant viršaus gausiai užberkite parmezano drožlių. Karštus paplotėlius tiekite su daržovėmis.

Suskleisti
Kiniška kalakutiena
Receptas: Kiniška kalakutiena
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 49
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 400.00 g (krūtinėlė)
Paprikos: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Žirniai: 200.00 g
Morkos: 1.00 vnt.
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š.
Medus: 2.00 valg. š.
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kalakutieną susmulkinkite ir pakepinkite su česnaku.

2. Kai mėsa apkeps, sudėkite šiaudeliais pjaustytas morkas bei papriką ir patroškinkite.

3. Baigiant kepti, supilkite pomidorų padažą, medų ir žaliuosius žirnelius bei patroškinkite dar kelias minutes.

4. Patiekite su virtais ryžiais ir žaliaisiais žirneliais

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis