Sausainius, kurių receptu dalijamės, iškepti nesunku, tačiau vieną kitą klaidą padaryti įmanoma. Tad pirmiausiai dalijamės keliais naudingais patarimais:
1. Jokia paslaptis, sviestas šiais laikais brangus, tačiau nekeiskite šiame recepte tikro sviesto kokiu nors riebalų mišiniu. Grynas, kokybiškas sviestas čia labai svarbus;
2. Miltus verta persijoti, sausainiai bus trapesni, puresni;
3. Sviestą su cukrumi išsukite iki tikrai purios masės, jei sunku tą padaryti sukant šaukštu, pasitelkite virtuvės agregatus;
4. Suformavę tešlą bent valandą palaikykite ją šaldytuve, kad sutvirtėtų, priešingu atveju ji bus sunkokai formuojama ir lipni;
5. Stenkitės sausainių neperkepti, nes norime, kad jų išorė būtų trapi bet vidus dar truputį minkštas. Jei kepsite per ilgai, sausainiai pernelyg išdžius. Kaip pagauti tą reikiamą momentą? Preliminariai sausainiai kepa 9–11 min., stebėkite, kad vos vos ims švelniai rusti jų pakraštėliai, o tada jau galima traukti iš orkaitės.
6. Sausainių ragaukite tik visiškai atvėsusių, nes iki tol jie bus labai trapūs. Laikykite uždarame inde, kad neprisigertų drėgmės ir kvapų iš aplinkos.