Ingredientai:
- 1 nemaža arba 2 mažesnės cukinijos;
- kelios juostelės karštai rūkytos šoninės (ar kitos karštai rūkytos mėsos – vištienos, kalakutienos), supjaustytos kubeliais;
- 1 raudonasis svogūnas, supjaustytas kubeliais;
- 5 kiaušiniai;
- 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 120 g miltų;
- druskos (jei mėsa stipriau sūdyta, jos gali ir visai neprireikti);
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 150 g fetos ar ožkų pieno sūrio, stambiai sutrupinto (galite įberti ir kietojo sūrio, jei turite, pvz., jo likučių);
- kapotų šviežių petražolių ir krapų (nebūtinai).
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Vidutinio dydžio kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite aliejumi.
2. Cukinijas, jei jų odelė jau kieta, nulupkite ir sutarkuokite vadinamąja burokine tarka. Įdėkite į kiaurasamtį, keliolika minučių palaikykite ir kiek įmanoma geriau nuspauskite, kad tarkiai būtų kuo sausesni.
3. Įkaitinkite keptuvę ir suberkite į ją šoninės ar mėsos kubelius (jei mėsa riebesnė, aliejaus gali ir nereikėti, tačiau jei liesesnė, tada šiek tiek įpilkite). Pakepinkite, kol pakvips, tada suberkite svogūno kubelius ir pakepkite, kol svogūnas suminkštės.
4. Dideliame dubenyje paplakite kiaušinius, supilkite aliejų, dar paplakite, kad susimaišytų. Berkite cukinijų tarkius ir pakepintus svogūnus bei šoninę (ar mėsą). Išmaišykite. Suberkite miltus bei kepimo miltelius, jei naudojate, ir žalumynus, darsyk gerai išmaišykite. Turite gauti gana tirštą blynų tešlą.
5. Pilkite gautą masę į paruoštą kepimo skardą (jos sluoksnio storis turėtų būti 1,5–2 cm), ant viršaus pamėtykite sūrio trupinių.
6. Kepkite apie 40 min., kol viršus bus gražiai išsipūtęs, skrustelėjęs.
7. Leiskite atvėsti apie 10 min., o tada pjaustykite ir tiekite, pvz., su lengvomis žalumynų salotomis.