Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gardus užkandis, o gal pyragėlių įdaras: su slyvom kepti rauginti kopūstai

Nors jau aušta šviežių daržovių sezonas, verta nepamiršti ir raugintų, džiovintų gėrybių. Jos ne tik skanios, bet ir turi įvairių naudingų medžiagų. Kviečiame pasigaminti užkandį, kuriame pagrindinius vaidmenis vaidina rauginti kopūstai ir džiovintos slyvos. O jei šio užkandžio jums liks, galite jį panaudoti mieliniams pyragėliams įdaryti. Jų tešlos receptu taip pat dalijamės.
Rauginti kopūstai su džiovintomis slyvomis
Rauginti kopūstai kepti su džiovintomis slyvomis / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 500 g raugintų kopūstų su morkomis;
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 200 ml vandens;
  • sauja džiovintų slyvų be kauliukų.

Gaminimas:

1. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepkite šlakelyje aliejaus.

2. Kopūstus perplaukite šaltu vandeniu ir sumaišykite su svogūnais, druska bei džiovintomis slyvomis. Formeles patepkite aliejumi, sudėkite kopūstus ir įpilkite tiek vandens, kad apsemtų.

3. Kepkite apie 20 minučių iki 175 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Pastabos:

  • Norint tokiu būdu pagaminti įdarą pyragėliams arba pyragui, slyvas reikia supjaustyti.
  • Šiuos kopūstus galima ruošti porcijinėse formelėse arba didesnėje kepimo formoje, tik ji turi būti storų sienų (stiklinė, keramikinė).
  • Slyvas geriau naudoti saldesnes.
  • Šį užkandį galima ruošti ir mėsišką – tiesiog įberkite į kopūstų ir slyvų mišinį pakepintos šoninės gabaliukų.
  • Jei nutarsite kepti mielinius pyragėlius ir įdaryti šiais kopūstais su slyvomis, galite naudoti tokią tešlą, kokios gaminimo instrukcijos yra šiame recepte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas