Ingredientai:
- 500 g raugintų kopūstų su morkomis;
- 1 vidutinio dydžio svogūnas;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 200 ml vandens;
- sauja džiovintų slyvų be kauliukų.
Gaminimas:
1. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepkite šlakelyje aliejaus.
2. Kopūstus perplaukite šaltu vandeniu ir sumaišykite su svogūnais, druska bei džiovintomis slyvomis. Formeles patepkite aliejumi, sudėkite kopūstus ir įpilkite tiek vandens, kad apsemtų.
3. Kepkite apie 20 minučių iki 175 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Pastabos:
- Norint tokiu būdu pagaminti įdarą pyragėliams arba pyragui, slyvas reikia supjaustyti.
- Šiuos kopūstus galima ruošti porcijinėse formelėse arba didesnėje kepimo formoje, tik ji turi būti storų sienų (stiklinė, keramikinė).
- Slyvas geriau naudoti saldesnes.
- Šį užkandį galima ruošti ir mėsišką – tiesiog įberkite į kopūstų ir slyvų mišinį pakepintos šoninės gabaliukų.
- Jei nutarsite kepti mielinius pyragėlius ir įdaryti šiais kopūstais su slyvomis, galite naudoti tokią tešlą, kokios gaminimo instrukcijos yra šiame recepte.