Tešlai reikės:
- 300 g pieno;
- 50 g aliejaus;
- 1 kiaušinio;
- 10 g sausų mielių;
- 4 v. š. cukraus;
- ~500g miltų;
- žiupsnelio druskos.
Gamyba:
Į dubenį pilame šiltą pieną, beriame cukraus, druskos ir mielių. Lengvai išmaišome ir paliekame 10-15min pasibūti, kol mielės pradės putoti. Tada mušame kiaušinį, pilame aliejų, po truputį beriame miltus ir išminkome tešlą. Kildiname apie 1val šiltai.
Iš tešlos iškočiojame lakštą, kurį aptepame aguonų įdaru ir susukame į ruletą. Kepinį aptepame kiaušinio plakiniu ir dedame kepti. Kepame 160 laipsnių karščio orkaitėje apie 30min. Atvėsusį pyragą papuošiame tirpintu šokoladu ir pabarstome aguonomis.
P.S. Įdarui naudojau 500 g jau gatavą aguonų įdarą kepiniams (kaip jį paruošti rasite ant pakuotės).
Skanaus Jums linki Aurimėlis!