Gardusis Aurimėlio mielinis aguonų pyragas

Nežinau kodėl, bet man visi kepiniai su aguonomis asocijuojasi su Kalėdomis.? Gal todėl, kad vaikystėje šviesios atminties Močiutėlė kepdavo aguonų vyniotinį būtent Kalėdoms. Dar ir dabar menu kaip Senelis čerpėje (moliniame inde) grūsdavo aguonas su kirvio kotu.
Aurimėlio aguoninis mielinis pyragas
Aurimėlio aguoninis mielinis pyragas / „Aurimėlio virtuvės“ nuotr.

Tešlai reikės:

  • 300 g pieno;
  • 50 g aliejaus;
  • 1 kiaušinio;
  • 10 g sausų mielių;
  • 4 v. š. cukraus;
  • ~500g miltų;
  • žiupsnelio druskos.

Gamyba:

Į dubenį pilame šiltą pieną, beriame cukraus, druskos ir mielių. Lengvai išmaišome ir paliekame 10-15min pasibūti, kol mielės pradės putoti. Tada mušame kiaušinį, pilame aliejų, po truputį beriame miltus ir išminkome tešlą. Kildiname apie 1val šiltai.

Iš tešlos iškočiojame lakštą, kurį aptepame aguonų įdaru ir susukame į ruletą. Kepinį aptepame kiaušinio plakiniu ir dedame kepti. Kepame 160 laipsnių karščio orkaitėje apie 30min. Atvėsusį pyragą papuošiame tirpintu šokoladu ir pabarstome aguonomis.

P.S. Įdarui naudojau 500 g jau gatavą aguonų įdarą kepiniams (kaip jį paruošti rasite ant pakuotės).

Skanaus Jums linki Aurimėlis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis