Gardusis avietinis tiramisu: vos keli žingsniai, kad diena taptų saldesnė

Saulė vis dažniau palepina, o noras paragauti gardžiausių skanėstų – auga. Tad puikiu pasirinkimu galėtų tapti visų pamėgtas tiramisu. Ir, žinoma, ne toks, kokį esame įpratę ragauti, o su avietėmis. Taip, galbūt šis sprendimas skamba netikėtai, tačiau net neabejojame, kad rezultatas paskatins ne tik apsilaižyti pirštus, bet ir nauju receptu pasidalinti su artimiausiais bičiuliais.
Tiramisu su avietėmis
Tiramisu su avietėmis / Vida Press nuotr.

Avietinis tiramisu

Ingredientai:

  • 5-6 stiklainiai biskvitui;

  • 120 g puodelis miltų;

  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių;

  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos;

  • 1/4 puodelio cukraus;

  • 1/8 puodelio sojų pieno;

  • 1 arbatinis šaukštelis baltojo acto;

  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus.

Kremui:

  • 500 g paprasto sojų jogurto;

  • 150 g 1 puodelio ir 2 šaukštų sūdytų ir skrudintų anakardžių riešutų;

  • 1/2 puodelio kokosų aliejaus;

  • 100 g puodelio cukraus pudros;

  • 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių;

  • 1/2 arbatinio šaukštelio maltos vanilės;

  • 170 g šaldytų arba šviežių aviečių;

  • 1 arbatinis šaukštelis agaro miltelių;

  • 150 g šviežių aviečių.

Vida Press nuotr./Gaminame tiramisu su avietėmis
Vida Press nuotr./Gaminame tiramisu su avietėmis

Gaminimas:

  1. Norėdami pagaminti biskvitą, kvadratinę kepimo formą išklokite pergamentiniu popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.

  2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų.
    Išmaišykite. Tada sumaišykite sojų pieną, actą ir palikite 2-3 minutes pastovėti.

  3. Į ingredientų dubenį supilkite sojų pieno mišinį, aliejų ir plakite, kol tešla liks be gumuliukų. Gautą masę supilkite į jau paruoštą kepimo formą ir kepkite 16 minučių.

  4. Perkelkite ant kitų grotelių, nuimkite pergamentinį popierių ir leiskite visiškai atvėsti.

  5. Tuomet išplakite jogurtą, anakardžių riešutus, aliejų, miltelinį cukrų ir citrinos sultis. Sumaišykite iki vientisos masės. Tuomet išimkite pusę kremo ir supilkite į nedidelį puodą. Įmaišykite agaro miltelių.

  6. Ištraukite šaldytas avietes, pradėkite jas virti ir dažnai maišykite. Tai turite daryti apie vieną minutę. Nuimkite nuo ugnies ir palikite 10-15 minučių atvėsti.

  7. Naudodami apvalias formeles, kurių dydis maždaug toks pat kaip stiklainių angos, supjaustykite biskvitą apskritimais. Į stiklainį įdėkite 2-3 valgomuosius šaukštus baltojo arba rožinio kremo ir ant viršaus uždėkite biskvitą. Ant viršaus dėkite antrą sluoksnį kremo ir uždėkite dar vieną biskvitą.

  8. Į stiklainį įdėkite porą šviežių aviečių ir užpilkite dar daugiau kremo.
    Dėkite į šaldytuvą bent valandai ar 12 valandų.

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų