Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gardusis savaitgalio valgiaraštis

Sveiki! Savaitė pralėkė akimirksniu: varėme gūdžią žiemą laukan, šventėme Šv. Valentino dieną, o šiandien būtinai turime paminėti ir iškilmingą Vasario 16-ąją. Taigi, neapsieisime ir be gardaus maisto: švęskite, gaminkite, skanaukite ir mėgaukitės!
Paelija
Paelija / Shutterstock nuotr.

DIENOS RECEPTAS

Paelija

(4 asmenims)

Pagaminsite per 1 val.

 

Ingredientai:

1 l vištienos sultinio, 400 g ryžių, 300 g virtos arba keptos vištienos, 200 g pievagrybių, svogūnas, 200 g pomidorų, saldžioji paprika, 1 stiklinė žirnelių (gali būti šaldyti), aitrioji paprika, 2 skiltelės česnako, 4 valg. š. aliejaus, 1 arbat. š. ciberžolės, pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų.

 

Kaip gaminti:

1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir pakepinkite jame smulkiai sukapotus svogūnus. Sudėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus pomidorus, juostelėmis supjaustytą vištieną, žirnelius ir 10 min. viską troškinkite. Tada sudėkite juostelėmis pjaustytas paprikas ir dar 5 min. patroškinkite.

2. Karščiui atspariame inde įkaitinkite likusį aliejų, suberkite nuplautus ryžius ir, nuolat maišydamos, sudėkite su prieskoniais sutrintus česnakus, perpus perpjautus pievagrybius. Supilkite sultinį, sudėkite kitoje keptuvėje ištroškintus produktus, sumaišykite ir troškinkite 10 min. (jei skystis greitai išgaruoja – įpilkite verdančio vandens).

3. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C, įdėkite indą su troškiniu, išjunkite orkaitę ir 10–15 min. neatidarykite.

 

SIŪLOME IŠBANDYTI!

SALOTOS

Shutterstock nuotr./Salotos su džiovintais pomidorais
Shutterstock nuotr. / Salotos su džiovintais pomidorais

Salotos su džiovintais pomidorais

 

Fotolia nuotr./Rytietiškos salotos
Fotolia nuotr. / Rytietiškos salotos

Rytietiškos salotos

Fotolia nuotr./Gaiviosios bulvių salotos
Fotolia nuotr. / Gaiviosios bulvių salotos

Gaiviosios bulvių salotos

 

 

SRIUBOS

Fotolia nuotr./Trinta pomidorų sriuba
Fotolia nuotr. / Trinta pomidorų sriuba

Trinta pomidorų sriuba

Fotolia nuotr./Daržovių sriuba su krevetėmis
Fotolia nuotr. / Daržovių sriuba su krevetėmis

Daržovių sriuba su krevetėmis

 

Fotolia nuotr./Pikantiška lęšių sriuba
Fotolia nuotr. / Pikantiška lęšių sriuba

Pikantiška lęšių sriuba

 

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Shutterstock nuotr./Avinžirnių maltinukai
Shutterstock nuotr. / Avinžirnių maltinukai

Avinžirnių maltinukai

 

Fotolia nuotr./Makaronai su jautiena
Fotolia nuotr. / Makaronai su jautiena

Makaronai su jautiena

Shutterstock nuotr./Kiniška kiauliena
Shutterstock nuotr. / Kiniška kiauliena

Kiniška kiauliena

 

 

DESERTAI

Fotolia nuotr./Gruzdinti bananai
Fotolia nuotr. / Gruzdinti bananai

Gruzdinti bananai

Fotolia nuotr./Šokoladinis pudingas
Fotolia nuotr. / Šokoladinis pudingas

Šokoladinis pudingas

Fotolia nuotr./Purus varškės apkepas
Fotolia nuotr. / Purus varškės apkepas

Purus varškės apkepas

 

SVEČIAMS

Autorės nuotr./Patriotiškas blynų tortas
Autorės nuotr. / Patriotiškas blynų tortas

Patriotiškas blynų tortas

Fotolia nuotr./Įdaryti kiaušiniai
Fotolia nuotr. / Įdaryti kiaušiniai

Įdaryti kiaušiniai

Fotolia nuotr./Užkandėlė su orkaitėje keptomis daržovėmis
Fotolia nuotr. / Užkandėlė su keptomis daržovėmis

Užkandėlė su orkaitėje keptomis daržovėmis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais