Ingredientai:
- 2 valg. šaukšt. sviesto;
- 2 salierų stiebai, supjaustyti griežinėliais (arba 0,5 stiklinės žaliųjų žirnelių);
- 2 morkos, supjaustytos griežinėliais arba kubeliais;
- 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas (arba 1 poras, supjaustytas griežinėliais);
- 3 skiltelės česnako, sutrintos;
- 500 g vištos krūtinėlės flė be odos ir kaulų, supjaustytos kubeliais (galite naudoti ir keptos ar virtos vištienos likučius);
- sauja šviežių petražolių, smulkiai sukapotų;
- 1,5 l vištienos arba daržovių sultinio (tinka ir ruoštas iš kubelio);
- 0,75 stiklinės ilgagrūdžių ryžių;
- 1 lauro lapas;
- druskos, pagal skonį;
- didelis žiupsnis juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Užkaiskite storadugnį puodą ant vidutinės kaitros, sudėkite sviestą, o kai jis išsilydys, suberkite smulkintus svogūnus, morkas ir salierus (arba žirnelius). Maišant pakepinkite apie 5 min., tada suberkite sutrintą česnaką ir petražoles, pamaišydami pakepinkite dar minutę, kol pakvips.
2. Suberkite į puodą vištienos kubelius, ryžius, įdėkite lauro lapą, supilkite sultinį, padidinkite kaitrą, kad viskas užvirtų, o kai tai nutiks, vėl sumažinkite. Pasūdykite, įberkite pipirų.
3. Virkite 20 min., kol vištiena ir ryžiai išvirs. Leiskite sriubai kelias minutes pabręsti, o tada pilstykite į dubenėlius ir ragaukite.