Kur kas sveikiau šį patiekalą pasiruošti namie. Tiks ir šeimai, ir svečiams pavaišinti. Beje, jei jau šiaip ar taip nutarsite imtis šio darbo, pasiruoškite pirštelių daugiau. Gražiai juos išdėliokite į šaldiklį ant kepimo popieriumi užkloto kokio padėkliuko ar tiesaus indo, taip kad piršteliai nesiliestų vienas su kitu. Palaukite, kol sušals, tada suskirstykite porcijomis ir sudėkite į šaldymo indelius ar maišelius. Kam reikalinga visa ši procedūra? Jei į vieną krūvą sudėsite dar nesušalusius pirštelius, jie greičiausiai sulips tarpusavyje ir prireikus juos ruošti bus vargo. Tokie šaldyti naminiai piršteliai – puiki išeitis, kai reikia greitai pasiruošti sau pietus ar vakarienę.
Taigi jūsų dėmesiui – keletas pirštelių receptų!
1. Mėsą supjaustykite stambokais šiaudeliais, sudėkite į dubenį ir užpilkite kefyru, sumaišytu su sojų padažu. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve ne mažiau kaip 4 val. (kelis kartus pamaišykite).
2. Dribsnius susmulkinkite ir sumaišykite su miltais bei prieskoniais.
3. Iš marinato ištrauktus vištienos gabaliukus pavoliokite dribsniuose, sudėkite į riebalais pateptą skardą, apšlakstykite aliejumi ir maždaug 45 min. kepkite 200°C karštumo orkaitėje (įpusėjus kepti gabaliukus apverskite ir, jei reikia, dar apšlakstykite aliejumi).
4. Piršteliai skanūs ir šilti, ir šalti. Prie jų tinka įvairiausios salotos, lengvas jogurtinis padažas.
1. Virtas bulves sutrinkite į košę, sudėkite kubeliais pjaustytą papriką ir svogūną, mėsą, prieskonius, įmuškite 1 kiaušinį.
2. Masę gerai išmaišykite ir suformuokite pirštelius. Juos pamirkykite plaktame kiaušinyje ir apvoliokite džiuvėsėliuose.
3. Kepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė
1. Bulves nuskuskite, supjaustykite gabalėliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
2. Išvirtas bulves gerai nuvarvinkite, kelis kartus permalkite mėsmale ir sukrėskite į gilesnį dubenį.
3. Į dar karštą košę įmaišykite sviesto, įmuškite trynius. Pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
4. Iš paruoštos košės drėgnomis rankomis formuokite plonus pirštelius, pavoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kepkite karštuose riebaluose, kol apskrus.
Plačiau skaitykite: „Kulinarinė idėja: kitoks bulvių garnyras“
1. Veršienos faršą sumaišykite su kiaušiniu, smulkiai tarkuota bulve, tarkuotu svogūnu, pagardinkite pipirais, druska, gerai išmaišykite ir formuokite pailgus pirštelius. Apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir apkepkite aliejuje iš visų pusių.
2. Sudėkite pirštelius į aliejumi pašlakstytą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių. Tiekite su mėgstamu šaltu padažu ir šviežiomis salotomis.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
- Filė supjaustykite 2–3 centimetrų pločio lazdelėmis. Pabarstykite druska. Į vieną lėkštę suberkite miltus, į kitą supilkite išplaktą kiaušinį, o į trečią suberkite džiūvėsėlius, sumaišytus su petražolėmis ir citrinų žievelėmis. Žuvų pirštelius apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
- Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstykite aliejumi, apvoliokite, kad paviršių tolygiai padengtų plonas sluoksnis aliejaus, ir apie 12 minučių kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių. Tiekite su česnakiniu padažu ir citrinų griežinėliais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Pirštelius labai gardu patiekti su naminiu padažu. Išsirinkite, ruoškite ir paragaukite!
1. Agurkus susmulkinkite, kaparėlius nuvarvinkite.
2. Majonezą sumaišykite su jogurtu, įmaišykite garstyčias, pagal skonį pasūdykite, įpilkite citrinų sulčių, suberkite smulkintus agurkus ir kaparėlius. Jeigu norite, galite įmaišyti kapotų petražolių. Šis padažas tinka prie silkės, mėsos, burokėlių.
1. Svogūną supjaustykite ir pakepinkite svieste, kol taps permatomi.
2. Suberkite į keptuvę smulkintus pievagrybius ir nuolat maišydama patroškinkite.
3. Intensyviai maišydama įberkite miltus, ir dar šiek tiek pakepinkite.
4. Supilkite grietinėlę, pakaitinkite, tuomet supilkite vandenį. Maišydama pakaitinkite, kol ims burbuliuoti, pasūdykite, pagardinkite pipirais, smulkintais krapais, kelias minutes patroškinkite ant silpnos ugnies.
5. Nukaiskite, uždenkite dangčiu ir palikite penkioms minutėms, kad prisigertų prieskonių aromato. Tuomet galite tiekti su mėgstamu patiekalu.
6. Šis padažais puikiai tinka su įvairiais bulvių, mėsos, miltų, kruopų patiekalais, taip pat su troškintomis daržovėmis.
1. Susmulkinkite agurkėlius ir svogūną.
2. Sumaišykite visus ingredientus ir skanaukite. Tinka su mėsos, daržovių, ryžių patiekalais.
Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“
1. Sutarkuokite sūrį ir susmulkinkite krapus.
2. Sumaišykite visus produktus ir pagardinkite druska bei pipirais. Patiekite šaltą. Tinka su mėsos, žuvies, daržovių, makaronų patiekalais.
Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“
1. Svogūną smulkiai supjaustykite, iš citrinos išspauskite sultis.
2. Visus produktus sumaišykite, pagal skonį įberkite raudonosios aitriosios paprikos miltelių. Skanu su makaronais, ryžiais, mėsos ir daržovių patiekalais.
Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“