Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gardžiam užkandžiui – įvairūs piršteliai

Parduotuvėse galima rasti pačių įvairiausių vadinamųjų pirštelių pusfabrikačių – žuvies, mėsos, bulvių ir pan. Daug kas juos mėgsta, nes tai greitas ir sotus užkandis.
Žuvies piršteliai
Žuvies piršteliai / Shutterstock nuotr.

Kur kas sveikiau šį patiekalą pasiruošti namie. Tiks ir šeimai, ir svečiams pavaišinti. Beje, jei jau šiaip ar taip nutarsite imtis šio darbo, pasiruoškite pirštelių daugiau. Gražiai juos išdėliokite į šaldiklį ant kepimo popieriumi užkloto kokio padėkliuko ar tiesaus indo, taip kad piršteliai nesiliestų vienas su kitu. Palaukite, kol sušals, tada suskirstykite porcijomis ir sudėkite į šaldymo indelius ar maišelius. Kam reikalinga visa ši procedūra? Jei į vieną krūvą sudėsite dar nesušalusius pirštelius, jie greičiausiai sulips tarpusavyje ir prireikus juos ruošti bus vargo. Tokie šaldyti naminiai piršteliai – puiki išeitis, kai reikia greitai pasiruošti sau pietus ar vakarienę.

Taigi jūsų dėmesiui – keletas pirštelių receptų!

Vištienos piršteliai
Receptas: Vištienos piršteliai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 28
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 kg (filė)
Kefyras: 1.00 st.
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (aštraus)
Kukurūzų dribsniai 3.00 st.
Miltai: 1.00 st.
Vištienos prieskoniai: 2.00 arbat. š.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite stambokais šiaudeliais, sudėkite į dubenį ir užpilkite kefyru, sumaišytu su sojų padažu. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve ne mažiau kaip 4 val. (kelis kartus pamaišykite).

2. Dribsnius susmulkinkite ir sumaišykite su miltais bei prieskoniais.

3. Iš marinato ištrauktus vištienos gabaliukus pavoliokite dribsniuose, sudėkite į riebalais pateptą skardą, apšlakstykite aliejumi ir maždaug 45 min. kepkite 200°C karštumo orkaitėje (įpusėjus kepti gabaliukus apverskite ir, jei reikia, dar apšlakstykite aliejumi).

4. Piršteliai skanūs ir šilti, ir šalti. Prie jų tinka įvairiausios salotos, lengvas jogurtinis padažas.

Suskleisti
Bulviniai piršteliai
Receptas: Bulviniai piršteliai
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 185
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt.
Bulvės: 5.00 vnt. (virtos)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Malta mėsa 200.00 g
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų - piršteliams apvolioti)
Kaip gaminti

1. Virtas bulves sutrinkite į košę, sudėkite kubeliais pjaustytą papriką ir svogūną, mėsą, prieskonius, įmuškite 1 kiaušinį.

2. Masę gerai išmaišykite ir suformuokite pirštelius. Juos pamirkykite plaktame kiaušinyje ir apvoliokite džiuvėsėliuose.

3. Kepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.

Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė

Suskleisti
Traškūs piršteliai
Receptas: Traškūs piršteliai
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 32
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 800.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 tryniai ir 1 kiaušinis piršteliams apvolioti)
Miltai: 80.00 g
Džiūvėsiai: 80.00 g (malti)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite, supjaustykite gabalėliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje.

2. Išvirtas bulves gerai nuvarvinkite, kelis kartus permalkite mėsmale ir sukrėskite į gilesnį dubenį.

3. Į dar karštą košę įmaišykite sviesto, įmuškite trynius. Pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

4. Iš paruoštos košės drėgnomis rankomis formuokite plonus pirštelius, pavoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kepkite karštuose riebaluose, kol apskrus.     

Plačiau skaitykite: „Kulinarinė idėja: kitoks bulvių garnyras“

Suskleisti
Veršienos piršteliai
Receptas: Veršienos piršteliai
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 16
Receptas
Ingredientai
Faršas: 700.00 g (700 - 800 veršienos)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (smulkintos petražolės, mėtos, krapai)
Bulvės: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 100.00 ml
Kaip gaminti

1. Veršienos faršą sumaišykite su kiaušiniu, smulkiai tarkuota bulve, tarkuotu svogūnu, pagardinkite pipirais, druska, gerai išmaišykite ir formuokite pailgus pirštelius. Apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir apkepkite aliejuje iš visų pusių.

2. Sudėkite pirštelius į aliejumi pašlakstytą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių. Tiekite su mėgstamu šaltu padažu ir šviežiomis salotomis.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Žuvų piršteliai
Receptas: Žuvų piršteliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 21
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 600.00 g (ar menkių filė)
Miltai: 4.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 1.00 st.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Petražolės: 2.00 valg. š. (kapotos)
Citrinos: 1.00 vnt. (tarkuotų žievelių)
Aliejus: 4.00 valg. š. (4-5)
Kaip gaminti
  1. Filė supjaustykite 2–3 centimetrų pločio lazdelėmis. Pabarstykite druska.  Į vieną lėkštę suberkite miltus, į kitą supilkite išplaktą kiaušinį, o į trečią suberkite džiūvėsėlius, sumaišytus su petražolėmis ir citrinų žievelėmis. Žuvų pirštelius apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
  2. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstykite aliejumi, apvoliokite, kad paviršių tolygiai padengtų plonas sluoksnis aliejaus, ir apie 12 minučių kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių. Tiekite su česnakiniu padažu ir citrinų griežinėliais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti

Pirštelius labai gardu patiekti su naminiu padažu. Išsirinkite, ruoškite ir paragaukite!

Majonezo padažas
Receptas: Majonezo padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 53
Receptas
Ingredientai
Majonezas: 100.00 g
Jogurtas: 100.00 ml (natūralaus)
Agurkai: 2.00 vnt. (keli marinuoti arba rauginti)
Kaparėliai: 1.00 valg. š. (marinuotų)
Grūdėtosios garstyčios 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (pagal skonį sulčių)
Kaip gaminti

1. Agurkus susmulkinkite, kaparėlius nuvarvinkite.

2. Majonezą sumaišykite su jogurtu, įmaišykite garstyčias, pagal skonį pasūdykite, įpilkite citrinų sulčių, suberkite smulkintus agurkus ir kaparėlius. Jeigu norite, galite įmaišyti kapotų petražolių. Šis padažas tinka prie silkės, mėsos, burokėlių.

Suskleisti
Pievagrybių padažas
Receptas: Pievagrybių padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 112
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 200.00 g (nedidelių)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Miltai: 1.00 valg. š.
Grietinėlė: 50.00 ml
Vanduo: 50.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Krapai: 10.00 g (ryšulėlis)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Svogūną supjaustykite ir pakepinkite svieste, kol taps permatomi.

2. Suberkite į keptuvę smulkintus pievagrybius ir nuolat maišydama patroškinkite.

3. Intensyviai maišydama įberkite miltus, ir dar šiek tiek pakepinkite.

4. Supilkite grietinėlę, pakaitinkite, tuomet supilkite vandenį. Maišydama pakaitinkite, kol ims burbuliuoti, pasūdykite, pagardinkite pipirais, smulkintais krapais, kelias minutes patroškinkite ant silpnos ugnies.

5. Nukaiskite, uždenkite dangčiu ir palikite penkioms minutėms, kad prisigertų prieskonių aromato. Tuomet galite tiekti su mėgstamu patiekalu.

6. Šis padažais puikiai tinka su įvairiais bulvių, mėsos, miltų, kruopų patiekalais, taip pat su troškintomis daržovėmis.

Suskleisti
Totoriškas padažas
Receptas: Totoriškas padažas
5 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 51
Receptas
Ingredientai
Majonezas: 200.00 g
Krienai: 1.00 valg. š.
Agurkai: 2.00 vnt. (marinuoti agurkėliai)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintos)
Kaip gaminti

1. Susmulkinkite agurkėlius ir svogūną.

2. Sumaišykite visus ingredientus ir skanaukite. Tinka su mėsos, daržovių, ryžių patiekalais.

Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“

Suskleisti
Švelnusis padažas
Receptas: Švelnusis padažas
5 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 69
Receptas
Ingredientai
Majonezas: 200.00 g
Sūris: 100.00 g (brandintas)
Grietinė: 3.00 valg. š.
Krienai: 2.00 arbat. š.
Krapai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Sutarkuokite sūrį ir susmulkinkite krapus.

2. Sumaišykite visus produktus ir pagardinkite druska bei pipirais. Patiekite šaltą. Tinka su mėsos, žuvies, daržovių, makaronų patiekalais.

Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“

Suskleisti
Andalūzietiškas padažas
Receptas: Andalūzietiškas padažas
5 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 25
Receptas
Ingredientai
Majonezas: 200.00 g
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š.
Brendis 1.00 arbat. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - milteliai)
Kaip gaminti

1. Svogūną smulkiai supjaustykite, iš citrinos išspauskite sultis.

2. Visus produktus sumaišykite, pagal skonį įberkite raudonosios aitriosios paprikos miltelių. Skanu su makaronais, ryžiais, mėsos ir daržovių patiekalais.

Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos