- Šaltą sviestą sutarkuokite, sumaišykite su miltais, cukrumi, kepimo milteliais ir viską trinkite tarp delnų, kol susidarys trupiniai.
- Į trupinius įmuškite kiaušinį ir viską minkykite, kol susidarys vientisa tešla.
- Trečdalį tešlos suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldymo kamerą, o likusią tešlą taip pat suvyniokite ir dėkite į šaldytuvą 20 min.
- Tešlą išimkite iš šaldytuvo, iškočiokite ir ja išklokite kepimo skardą.
- Skardą dėkite į šaldytuvą dar ~15 min.
- Atvėsusį tešlos pagrindą gausiai aptepkite uogiene, kad susidarytų kelių centimetrų įdaro sluoksnis.
- Iš šaldymo kameros išimkite likusią tešlą, sutarkuokite stambia tarka ir gautais tešlos gabalėliais apibarstykite pyrago viršų.
- Pyragą kepkite 180 laipsnių orkaitėje ~30 min, kol viršus gražiai apskrus.
1. Į miltus sutarkuokite šaltą sviestą, įberkite citrinos žievelių, suberkite 2 šaukštus uogienių cukraus, išmaišykite. Sudėkite kepimo miltelius, sumaišytus su grietine ir vėl išmaišykite šakute. Turėtų gautis trupininė masė.
2. Mažesnę jos pusę pasidėkite valandai į šaldytuvą - bus viršui apiberti. Į likusią trupininę masę supilkite šalto vandens šaukštą ir išminkykite. Taip pat palaikykite šaldytuve.
3. Torto formą ištepkite sviestu ir iš tešlos suformuokite pagrindą su kraštais. Supilkite obuolinę masę, paruoštą iš tarkuotų obuolių, sumaišytų su cinamonu bei 2 šaukštais uogienių cukraus.
4. Ant viršaus užberkite trupininę tešlą, sukaišiokite pjaustytus nektarinus.
5. Kepkite apie 45 min. 180 °C temperaūros orkaitėje. Papuoškite nektarinine gėle.
Autorės nuotr./Trupininis obuolių pyragas su nektarinais |
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
1. Abrikosus nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu, nusausinkite, užpilkite vermutu ir palikite 2 valandas, kad abrikosai išbrinktų, tada juos susmulkinkite.
2. 200 g margarino, 150 g cukraus ir vanilinį cukrų išsukite iki vientisos masės. Kai neliks cukraus kristalų, įmuškite kiaušinius.
3. 300 g miltų ir kepimo miltelius sumaišykite ir suberkite į kiaušinių ir cukraus masę. Tešlą paskleiskite keturkampėje, riebalais išteptoje kepimo formoje. Ant jos paskleiskite smulkintus abrikosus.
4. Likusius miltus, margariną, cukrų ir vanilinį cukrų sumaišykite ir mase apibarstykite abrikosus.
5. Pyragą kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
6. Atvėsintą supjaustykite gabalėliais, apibarstykite milteliniu cukrumi ir papuoškite mėtų lapeliais.
- Minkštą sviestą, cukrų, miltus, druską, kepimo miltelius ir avižinius dribsnius sudėkite į vieną dubenį ir rankomis maišykite, trinkite tarp pirštų, kol gausite daug drėgnų trupinių. Tešlą atidėkite.
- Kondensuotą pieną gerai suplakite su citrinos sultimis, tarkuota citrinos žievele, tryniu ir citrinos ekstraktu.
- Nedidelę skardelę išklokite kepimo popieriumi.
- Į vidų berkite pusę tešlos ir rankomis suspauskite pyrago pagrindą.
- Ant viršaus supilkite visą kremą ir užbarstykite likusią tešlą.
- Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite, kol viršus gražiai paruduoja. Man prireikė apie 50 minučių.
- Iškepusį pyragą palikite atvėsti, tada kelioms valandoms pastatykite į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
Receptas iš: g-blogas.lt
1. Sutarkuokite sviestą.
2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
3. Iš sviesto, kiaušinių, 7 šaukštų cukraus sumaišykite tešlą ir padėkite į šaldymo kamerą valandai laiko atšalti.
4. Obuolius supjaustykite gabalėliais.
5. Kiaušinio baltymus suplakite su likusiu cukrumi ir cinamonu.
6. Tešlą sutarkuokite tarka sviestu pateptame kepimo inde. Truputį tešlos pasilikite užtarkuoti ant viršaus. Sutarkavusi tešlą, suberkite obuolių gabalėlius, sukrėskite suplaktus baltymus ir ant viršaus dar užtarkuokite šiek tiek tešlos.
7. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
Skanaus !
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Kambario temperatūros sviestą gerai ištrinkite su cukrumi, suberkite miltus, migdolus, druską ir viską gerai išmaišykite – turite gauti trupinius.
2. Paruoštus trupinius valandai padėkite į šaldytuvą.
3. Obuolius nulupkite, susmulkinkite, sudėkite į puodelį su sviestu, kaitinkite, iki obuoliai suminkštės, tada nuolat maišydamos suberkite likusius įdarui skirtus produktus, viską gerai išmaišykite ir kelias minutes pakaitinkite.
4. Į nedidelį stiklinį indą berkite truputį trupinių, krėskite keptų obuolių, ant viršaus berkite likusius trupinius.
5. Pyragą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., iki pyrago viršus dailiai apskrus.
Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant trupinių šaldymo laiko).
- Miltus ir kepimo miltelius persijokite į gilesnį dubenį, įberkite žiupsnelį druskos, suberkite citrinų žieveles, krakmolą ir viską gerai išmaišykite.
- Stambia trintuve sutarkuotą ir kambario temperatūroje palaikytą sviestą elektriniu plakikliu išsukite su kiaušiniu, cukrumi (20 g palikite užberti ant rabarbarų), vaniliniu cukrumi
- Į paruoštą plakinį suberkite miltus, užmaišykite tešlą ir valandą palaikykite šaldytuve. 2/3 atvėsintos tešlos sutarkuokite stambia trintuve į karščiui atsparią kepimo skardą. Ant viršaus išdėliokite smulkintus rabarbarus, juos apibarstykite cukrumi ir džiūvėsėliais, išdėliokite plonas varškės sūrio riekeles, ant jų berkite cinamono. Galiausiai užtarkuokite likusią tešlą. Pyragą kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
- Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C tempratūros.
- Braškes supjaustykite gabalėliais. Rabarbarus nulupkite, perpjaukite išilgai per pusę ir supjaustykite poros centimetrų dydžio gabalėliais.
- Dubenyje sumaišykite braškes, rabarbarus, rudąjį cukrų, nutarkuotą citrinos žievelę, citrinos sultis, kukurūzų krakmolą, cinamoną ir vanilinį cukrų. Atidėkite dubenį į šalį ir palikite pastovėti kambario temperatūroje apie 10 min., kol paruoškite trupinius.
- Trupiniams dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, ryžių miltus, smulkintus migdolus, rudąjį cukrų, nutarkuotą citrinos žievelę, cinamoną ir žiupsnį druskos.
- Šaltą sviestą supjaustykite nedideliais kubeliais ir suberkite į dubenį su produktais trupiniams. Pirštais trinkite masę tol, kol gausite trupinius.
- Trupininį pyragą galite kepti tiek vienoje didelėje kepimo formoje (16–18 cm skersmens), tiek nedidelėse individualiose formelėse. Jei taip, padalinkite produktus į tiek dalių, kiek norite patiekti formelių.
- Braškių ir rabarbarų masę tolygiai paskleiskite ant indo (ar indelių) dugno. Ant viršaus tolygiai paskirstykite trupinių masę.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 min., kol kepinio paviršius gražiai apskrus.
- Išimkite iš orkaitės, šiek tiek atvėsinkite ir patiekite dar šiltą su kaušeliu vanilinių ledų.
1. Iš tešlai skirtų produktų suminkykite tešlą ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.
2. Per tą laiką paruoškite įdarą: rabarbarus nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir troškinkite su cukrumi (be vandens), visą laiką maiš, kydami, kol masė sutirštės.
3. Atšalusią tešlą padalinkite į dvi dalis: 1/3 ir 2/3. Mažesniąją dalį įdėkite į šaldiklį, didesniąją iškočiokite.
4. Tešlos lakštu išklokite riebalais pateptos skardos dugną ir šonus. 200`C karštumo orkaitėje kepkite apie 15 min. Tada ant apkepusios tešlos sukrėskite rabarbarų masę, išlyginkite paviršių.
5. Iš šaldiklio išimtą tešlą sutarkuokite burokine trintuve ir trupiniais apibarstykite pyrago viršų. Kepkite dar 15 min., kol trupinėliai gražiai pagels. Dar karštą pyragą apibarstykite cukraus milteliais ir supjaustykite gabaliukais.
1. Cukrų iki vientisos purios masės išsukite su kiaušiniu, į gautą masę po truputį įplakite tirpintą, atvėsintą sviestą.
2. Sodą „užgesinkite“ jogurtu, sukrėskite į kiaušinio ir sviesto plakinį.
3. Suberkite sausoje keptuvėje skurdintus maltus riešutus, vanilinį cukrų.
4. Palengva įmaišykite miltus ir paruoštą tešlą valandai padėkite į šaldymo kamerą.
5. Keraminius indelius patepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais, įtarkuokite po truputį tešlos, berkite aviečių, užtarkuokite likusią tešlą ir krėskite po šaukštą aviečių džemo.
6. Kepkite iki 200 laipsnių karštumo įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., iki dailiai apskrus.
Tiekite su mėtos šakele.
Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
1. Sutarkuokite sviestą. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
2. Sviestą, kiaušinius, 7 šaukštus cukraus sumaišykite, išminkykite tešlą ir padėkite į šaldymo kamerą valandai laiko atšalti.
3. Kiaušinio baltymus suplakite su likusiu cukrumi.
4. Tešlą sutarkuokite tarka į sviestu išteptą kepimo indą. Truputį tešlos palikite užtarkuoti ant viršaus.
5. Ant sutarkuotos tešlos užkrėskite juodųjų serbentų uogienės, užpilkite suplaktus baltymus ir ant viršaus dar užtarkuokite likusią tešlą.
6. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė