Reikės:
Tešlai:
- 1 kg miltų,
- 500 g tikro sviesto,
- 200 g riebios grietinės,
- 4 kiaušinių,
- žiupsnelio druskos.
Įdarui:
- 600 g maltos kiaulienos,
- 2 svogūnų,
- žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
- žiupsnelio maltų džiovintų baravykų,
- žiupsnelio druskos,
- česnako skiltelės,
- žiupsnelio maltų lauro lapelių
- 1 stiklinės šalto vandens arba sultinio.
Aptepimui:
- 1-2 kiaušinių.
Gaminimas:
Pirmiausia pasiruoškite tešlą, nes ją reikės šiek tiek atšaldyti.
Į dubenį suberkite miltus ir druską, išmaišykite.
Į miltus įtarkuokite atšaldytą sviestą. Sumaišykite su miltais ir trinkite tarp pirštų, kol masė taps vienoda ir biri.
Į miltų ir sviesto mišinį sudėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius. Minkykite, kol tešla taps vienalytė. Tešlą padalinkite į maždaug 30 vienodų gabaliukų ir padėkite bent valandai šaltai.
Kol tešla bręsta ir šąla, pasiruoškite įdarą.
Svogūnus ir česnaką smulkiai supjaustykite ir suberkite į maltą mėsą. Taip pat suberkite druską, pipirus, džiovintus maltus baravykus, lauro lapelius. Gerai išminkykite.
Supilkite sultinį ir dar kartą permaišykite. Galima naudoti ir vandenį, tačiau su sultiniu skonis bus daug geresnis ir turtingesnis.
Praėjus valandai kiekvieną gabaliuką tešlos plonai iškočiokite apskritimo forma ir dėkite po šaukštą įdaro. Dabar reikės gražiai suimti kraštelius ir juos susukti. Tai yra labai smagus užsiėmimas, nes kiekvienas vynioja savaip ir visų kibinai gaunasi skirtingi. Galite tai išbandyti su šeimos nariais ar draugais, kai ruošite kibinų šventę Morei išlydėti ar tiesiog smagų vakarėlį.
Susuktus kibinus dėkite į skardą ir gražiai aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Metas ragauti! Šie kibinai yra neapsakomo skanumo: tešla trapi ir tirpstanti burnoje, na, o įdarą galite pasirinkti ir kitokį – vištienos, kalakutienos ar draugišką vegetarams – daržovių, sūrio ar varškės.
Skanaus!