DIENOS RECEPTAS
4 asmenims. Paruošite per 40 min.
Produktai
Apie 500 g konservuotų avinžirnių, 1 svogūnas, 1 skiltelė česnako, sauja petražolių, 4 valg. š. miltų, 2 valg. š. sezamo sėklų, 1 arbat. š. kuminų (jis suteikia gana specifinio skonio, tad jei jo nemėgstate, dėkite mažiau arba visai nedėkite), žiupsnelis uoginių paprikų miltelių (galite keisti kitokių paprikų milteliais), pagal skonį druskos, 500 ml aliejaus kepti (aliejaus reikia tiek, kad visiškai apsemtų falafelius).
Kaip gaminti
1. Avinžirnius nuvarvinkite per tinklelį, gerai nukratykite.
2. Svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustykite. Petražoles nuplaukite ir nukratykite. Lapelius nuskinkite ir smulkiai supjaustykite.
3. Avinžirnius sutrinkite, įmaišykite svogūnus, česnakus, petražoles, pasūdykite, pagardinkite kuminais ir uoginėmis paprikomis. Įmaišykite miltus. Sudrėkintomis rankomis suformuokite nedidelius (maždaug graikinio riešuto dydžio) rutuliukus ir į kiekvieną įspauskite šiek tiek sezamų sėklų.
4. Puode įkaitinkite aliejų (jo reikia tiek, kad visiškai apsemtų falafelius), sudėkite rutuliukus ir kepkite apie 6–7 min. (kol gražiai apskrus). Ištraukite ir sudėkite ant virtuvinio popieriaus, kad nuvarvėtų. Paskui sudėkite į dubenį ir galite tiekti.
Falafeliai skanūs su įvairiais padažais, šviežiomis daržovėmis.
Plačiau apie juos galite paskaityti čia.
PARAGAUKITE!
|
||
VEGETARIŠKA |
||
MAŽIAU KALORIJŲ |
||
SVEČIAMS |