Ingredientai:
- 1 nedidelis raudonasis kopūstas, supjaustytas plonais šiaudeliais;
- 2 saldžiarūgščiai obuoliai, supjaustyti plonais pagaliukais;
- ryšelis svogūnų laiškų ar laiškinių česnakų, susmulkintų;
- sauja graikinių riešutų, pakepintų sausoje keptuvėje ir pasmulkintų;
- kelios šakelės petražolių, susmulkintos;
- gabaliukas fetos ar mėlynojo pelėsio sūrio, stambiai sutrupinto (nebūtina).
padažui:
- 1 skiltelė česnako, sutrinta;
- 1 šaukštelis švelnių garstyčių;
- 2 šaukštai baltojo vyno acto ar citrinos sulčių;
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 1 nubrauktas šaukštelis druskos;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Visus salotoms skirtus produktus sumaišykite nemažame dubenyje.
2. Nedideliame stiklainėlyje suplakite visus padažui skirtus ingredientus, tada supilkite į dubenį ir išmaišykite. Galima valgyti iškart.
Likučiai puikiai išbus šaldytuve iki kitos dienos. Tiesa, obuoliai kiek paruduos, tačiau tai tik kosmetinis trūkumas, nesusijęs su skoniu.