Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Genialus paprastumas: makaronai, pagardinti džiovintais pomidorais

Nusipirkti švieži pomidorai žiemą kartais nuvilia, tad verta prisiminti produktus stiklainėliuose, kuriais galima paskaninti įvairius patiekalus. Šįsyk siūlome labai paprastą, bet vykusį derinį – makaronus su džiovintais pomidorais, kuriems pikantiškumo dar suteikia gražgarstės ir parmezano sūris. Išbandykite ir maloniai nustebsite!
Makaronai su džiovintais pomidorais ir sūriu
Makaronai su džiovintais pomidorais ir sūriu / Vida Press nuotr.

Ingredientai (2 asm.):

  • 300 g trumpo formato makaronų;
  • 1 valg. šaukšt. alyyvuogių aliejaus;
  • 3 skiltelės česnako, sutrintos;
  • žiupsnis raudonųjų paprikų miltelių arba dribsnių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • nedidelis stiklainėlis džiovintų pomidorų aliejuje, nusunktų ir stambiai supjaustytų;
  • tarkuoto parmezano sūrio, pagal skonį;
  • sauja mažyčių gražgarsčių, nuplautų ir nusausintų.

Gaminimas:

1. Dideliame puode pasūdyto vandens išvirkite makaronus, kad būtų al dente. Nupilkite ir atidėkite pusę stiklinės virimo skysčio prieš juos nukošdami.

2. Ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę su aliejumi, kol pakvips – 20-30 s – pakepinkite česnaką, paprikos miltelius ar dribsnius (maišykite, kad neimtų svilti), įberkite druskos, pipirų. Sudėkite pjaustytus džiovintus pomidorus ir pakaitinkite minutę.

3. Į keptuvę suverskite išvirtus makaronus, supilkite atsidėtajį skystį nuo jų virimo, gerai išmaišykite.

4. Perdėkite makaronus į dubenį, kuriame tieksite, o tada pagardinkite tarkuotu sūriu bei gražgarstėmis. Viskas, galite skanauti!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas