Genialus paprastumas: su parmezanu keptos bulvytės

Bulvių patiekalus mes, lietuviai, mėgstame! Ir ne tik kugelį, cepelinus ar bulvinius blynus. Kol bulvės šviežios, skanu jas kepti su įvairiausiais priedais ir valgyti ne tik prie kokio kepsnio, bet ir kaip savarankišką patiekalą. Šįkart – savo paprastumus sužavėsiantis receptas, kur bulvės suskamba tikrai nelietuviškai.
Keptos bulvės su priedais
Keptos bulvės su priedais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1,5 kg nedidukių, greitai nesuverdančių bulvių (labai gerai nušveistos, tačiau su odele);

  • 120 ml alyvuogių aliejaus;

  • druskos;

  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;

  • 120 g tarkuoto parmezano sūrio;

  • sauja kapotų plokščialapių petražolių;

  • 1 citrinos nutarkuota žievelė;

  • 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;

  • 1 arbat. šaukšt. raudonosios paprikos dribsnių (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C, dėkite į ją plokščią kepimo indą, kuriame vienu sluoksniu sutilptų bulvės ir įkaitinkite.

2. Tuo metu dideliame dubenyje bulves sumaišykite su alyvuogių aliejumi, dideliu žiupsniu druskos, pipirais. Gerai apvoliokite ir berkite į įkaitiną kepimo indą.

3. Dėkite bulves į aukštesniąją orkaitės dalį ir kepkite 30-40 min., kol taps auksinės. Išimkite indą iš orkaitės, suberkite bulves į dubenį, pabarstykite parmezanu ir labai gerai išmaišykite (atsargiai, karšta!). Vėl dėkite į orkaitę ir kepkite apie 10 min., kol sūris parus.

4. Berkite iškepusias buvytes į dubenį, kuriame tieksite, barstykite petražolėmis, apšlakstykite citrinos sultimis, tarkuota žievele, paprikos dribsniais, jei juos naudojate.

Vida Press nuotr./Keptos bulvės su priedais
Vida Press nuotr./Keptos bulvės su priedais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų