Ingredientai:
- 2 vidutiniai raudonieji svogūnai;
- 250 ml vandens;
- 120 ml baltojo vyno acto;
- 100 ml obuolių acto;
- 3 valg. šaukšt. rudojo cukraus, medaus ar klevų sirupo;
- 2 arbat. šaukšt. smulkios druskos;
- keli juodųjų pipirų grūdeliai;
- žiupsnis aitriųjų paprikų dribsnių (nebūtinai).
Gaminimas:
1. Pirmiausia plonais žiedais ar pusžiedžiais supjaustykite nuluptus svogūnus. Tuomet sudėkite juos į švarų ne mažesnės, kaip 500 ml talpos stiklainį.
2. Ant vidutinės kaitros užkaiskite nedidelį prikaistuvį ir supilkite vandenį, abiejų tipų actą, suberkite ar supilkite jūsų pasirinktą saldiklį, druską, pipirus, žirnelius ir aitriųjų paprikų dribsnius (jei šiuos naudojate). Pakaitinkite, kol druska ištirps. Nukaiskite ir samteliu supilite gautą marinatą ant stiklainyje sudėtų svogūnų. Paspauskite juos šaukštu, kad būtų visiškai apsemti, neliktų oro burbuliukų.
3. Pridenkite dangteliu ir palikite kambario temparatūroje atvėsti bent 30 min. Praėjus šiam laikui, svogūnus jau galima išgriebti ir naudoti, tačiau lygiai taip pat galima dėti į šaldytuvą ir vėliau vartoti apie 2 savaites. Tiesa, šviežiai marinuoti jie bus traškūs, o vėliau ims pamažu minkštėti.