Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausi kepsnių ir šašlykų draugai – trumpai marinuoti raudonieji svogūnai

Ant gyvos ugnies (o galima ir orkaitėje ar keptuvėje ) išsikepus kokybiškos mėsos, sunkaus garnyro net nereikia – vietoje ryžių ar bulvių verčiau ruošti kalną šviežių salotų, trumpai apvirti ar apkepti ryšelį smidrų. Dar vienas puikus pagardas prie mėsos kepsnių (taip pat ir žuvies!) – trumpai pamarinuoti, tačiau traškumo nepraradę raudonieji svogūnai. Jei dar neruošėte, išbandykite!
Marinuoti raudonieji svogūnai
Marinuoti raudonieji svogūnai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 vidutiniai raudonieji svogūnai;
  • 250 ml vandens;
  • 120 ml baltojo vyno acto;
  • 100 ml obuolių acto;
  • 3 valg. šaukšt. rudojo cukraus, medaus ar klevų sirupo;
  • 2 arbat. šaukšt. smulkios druskos;
  • keli juodųjų pipirų grūdeliai;
  • žiupsnis aitriųjų paprikų dribsnių (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Pirmiausia plonais žiedais ar pusžiedžiais supjaustykite nuluptus svogūnus. Tuomet sudėkite juos į švarų ne mažesnės, kaip 500 ml talpos stiklainį.

2. Ant vidutinės kaitros užkaiskite nedidelį prikaistuvį ir supilkite vandenį, abiejų tipų actą, suberkite ar supilkite jūsų pasirinktą saldiklį, druską, pipirus, žirnelius ir aitriųjų paprikų dribsnius (jei šiuos naudojate). Pakaitinkite, kol druska ištirps. Nukaiskite ir samteliu supilite gautą marinatą ant stiklainyje sudėtų svogūnų. Paspauskite juos šaukštu, kad būtų visiškai apsemti, neliktų oro burbuliukų.

3. Pridenkite dangteliu ir palikite kambario temparatūroje atvėsti bent 30 min. Praėjus šiam laikui, svogūnus jau galima išgriebti ir naudoti, tačiau lygiai taip pat galima dėti į šaldytuvą ir vėliau vartoti apie 2 savaites. Tiesa, šviežiai marinuoti jie bus traškūs, o vėliau ims pamažu minkštėti.

Vida Press nuotr./Marinuoti raudonieji svogūnai
Vida Press nuotr./Marinuoti raudonieji svogūnai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas