Manhatane veikiantis ir virtuvės šefo Danielio Hummo vadovaujamas restoranas nurungė 50 kitų pretendentų apdovanojimuose „World's 50 Best Restaurants“, kurie laikomi maisto pasaulio „Oskarais“.
Trečioje vietoje tarp geriausiųjų atsidūrė Ispanijoje veikiantis restoranas „El Celler De Can Roca“.
„Net negaliu apsakyti, kaip dabar jaučiuosi. Tačiau be galo džiaugiuosi, – sakė emocijų negalėjęs nuslėpti D.Hummas. – Labai didžiuojuosi čia būdamas. Pradėjau gaminti prieš 25 metus, ir net fantastiškiausiame sapne negalėjau pagalvoti, kad atsidursiu čia.“
Geriausių restoranų dešimtuką užbaigė restoranai, veikiantys Prancūzijoje, Peru, Ispanijoje, Tailande ir Austrijoje.
Tuo tarpu garsusis virtuvės šefas Hestonas Blumenthalas, kurios restoranas „The Fat Duck“ anksčiau yra buvęs pripažintas geriausiu pasaulyje, šiemet buvo apdovanotas už viso gyvenimo nuopelnus.