Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gėrimai su vasaros gėrybėmis: nuo lengvų limonadų iki sočių kokteilių

Vasarą reikia vartoti daugiau skyčių, ir, pageidautina, mėgautis sezoninėmis gėrybėmis. Padaryti ir viena, ir kita visai nesunku, jei pasiruošite gėrimų su dabar prinokusiomis uogomis, vaisiais – tai gali būti ir gaivūs natūralūs limonadai, kompotai, ir pusryčių patiekalą puikiai atstojantys tirštieji kokteiliai.
Tirštasis kokteilis su serbentais
Tirštasis kokteilis su serbentais / Vida Press nuotr.
Kokteilis su avietėmis
Receptas: Kokteilis su avietėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.4 / 48
Receptas
Ingredientai
Avietės: 200.00 g
Bananai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. šviežiai spaustų sulčių)
Jogurtas: 500.00 ml (natūralaus geriamojo)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

Sudėkite produktus į maišytuvo indą, gerai suplakite didžiausiu greičiu, pasaldinkite pagal skonį.

Šis maistingas kokteilis puikiai tinka ir pusryčiams: į dubenėlį įberkite dribsnių, užpilkite kokteilio, įmeskite aviečių ir griežinėlais pjaustyto banano.

Suskleisti
Pieno ir ledų kokteilis su mėlynėmis
Receptas: Pieno ir ledų kokteilis su mėlynėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.9 / 23
Receptas
Ingredientai
Mėlynės: 300.00 g
Citrinos: 1.00 vnt.
Cukrus: 50.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Pienas: 500.00 ml
Vaniliniai ledai (arba plombyro) 300.00 g
Kaip gaminti

1. Išspaukite citrinos sultis.

2. Į maišytuvo indą suberkite mėlynes, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, supilkite pieną ir citrinų sultis, sukrėskite ledus ir gerai suplakite.

3. Supilkite kokteilį į aukštas taures, papuoškite uogomis, citrinos griežinėliu ar mėtų lapeliais.  

Suskleisti
Gervuogių kokteilis
Receptas: Gervuogių kokteilis
3 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
4.2 / 5
Receptas
Ingredientai
Gervuogės: 2.00 st.
Jogurtas: 1.00 st. (natūralaus)
Sultys: 1.00 st. (obuolių)
Medus: 2.00 valg. š. (skysto)
Bananai: 1.00 vnt. (sunokęs)
Kaip gaminti

Uogas perrinkite, nuplaukite ir nuvarvinkite. Jei norite, kad nesijaustų sėklyčių, prieš maišydama į kokteilį uogas pertrinkite per retą sietelį. Sudėkite produktus į maišytuvo indą ir suplakite didžiausiu greičiu.  

Suskleisti
Juodųjų serbentų ir apelsinų sulčių kokteilis
Receptas: Juodųjų serbentų ir apelsinų sulčių kokteilis
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.9 / 7
Receptas
Ingredientai
Sultys: 500.00 ml (juodųjų serbentų ir 500ml apelsinų)
Apelsinai: 1.00 vnt. (ketvirtis)
Medus: 5.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Apelsiną supjaustykite nedideliais gabaliukais (su žievelėmis) ir sudėkite į ledukų formeles, pripilkite vandens ir užšaldykite.

2. Sultis sumaišykite su skystu ar pašildytu medumi. Jei norite gaivesnio kokteilio, sultis praskieskite gazuotu mineraliniu vandeniu. Į taures pridėkite šaldytų apelsino ledukų ir pripilkite atšaldytų sulčių.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Mėlynių, aviečių ir bananų kokteilis
Receptas: Mėlynių, aviečių ir bananų kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.1 / 44
Receptas
Ingredientai
Avietės: 200.00 g
Mėlynės: 200.00 g
Bananai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Mėlynes ir avietes nuplaukite, bananus nulupkite ir supjaustykite.
  2. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite graikiniais riešutais arba moliūgų sėklomis. 
Suskleisti
Persikų, aviečių ir juodųjų serbentų kokteilis
Receptas: Persikų, aviečių ir juodųjų serbentų kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.2 / 14
Receptas
Ingredientai
Persikai: 2.00 vnt.
Avietės: 200.00 g
Serbentai: 200.00 g (juodųjų)
Kaip gaminti
  1. Persikus nuplaukite, nulupkite, pašalinkite kauliukus. Avietes ir serbentus nuplaukite.
  2. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Skanaukite su lazdyno riešutais ar kokoso drožlėmis. 
Suskleisti
Kokteilis su mėlynėmis
Receptas: Jogurto ir mėlynių kokteilis
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.9 / 8
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 2.00 valg. š. (galite keisti medumi, klevų ar agavos sirupu)
Mėlynės: 1.50 st.
Jogurtas: 200.00 ml (natūralaus)
Ledo kubeliai: 1.00 st.
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti

Į trintuvą supilkite jogurtą, vanilinį cukrų, ledo kubelius ir viską gerai išmaišykite. Išplakę masę, sudėkite mėlynes ir dar paplakite apie kelias minutes. Vėliau supilstykite į stiklines ir mėgaukitės.

Suskleisti
Tirštasis kokteilis
Receptas: Pusryčių kokteilis su avietėmis
1 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
4.1 / 44
Receptas
Ingredientai
Bananai: 1.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt.
Avietės: 100.00 g (šaldytų)
Vanduo: 0.50 st.
Mėtos: 3.00 vnt. (lapeliai papuošimui)
Maistinės skaidulos: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

Nulupkite apelsiną ir bananą, supjaustykite juos ir dėkite į plakimo indą. Tuomet sudėkite šaldytas avietes, nuplautus mėtos lapelius bei šaukštelį maistinių skaidulų. Pilkite pusę stiklinės vandens ir plakite kokteilį. Jei jaučiate, kad jis gaunasi šiek tiek per tirštas, pilkite dar šiek tiek vandens. Pabaigoje papuoškite jį mažu mėtos lapeliu arba avietėmis.

Suskleisti
Tirštasis kokteilis
Receptas: Bananų ir mėlynių kokteilis
2 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.7 / 11
Receptas
Ingredientai
Mėlynės: 150.00 g (šaldytų)
Bananai: 2.00 vnt.
Jogurtas: 200.00 g (natūralaus)
Pienas: 200.00 ml
Medus: 2.00 valg. š.
Aguonos: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Mėlynes suplakite elektrinėje trintuvėje atskirai. Tuomet suplakite bananus, pieną, jogurtą, avižinius dribsnius, aguonas ir medų. Į dideles stiklines supilkite gautą masę ir ant viršaus pilkite sutrintas mėlynes taip, kad gautųsi sluoksniuotas kokteilis. Jei matote, kad kokteilis neišeina tirštas, pilkite dar jogurto arba pieno. Ant viršus galite papildomai uždėti kelias atšaldytas mėlynes ir pabarstyti tarkuotu muskatu.

Suskleisti
Tirštasis kokteilis su mėlynėmis
Receptas: Mėlynių ir lazdyno riešutų kokteilis
2 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
2.5 / 4
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 2.00 vnt.
Bananai: 1.00 vnt.
Mėlynės: 100.00 g (šaldytų)
Datulės: 4.00 vnt.
Lazdynų riešutai: 4.00 vnt.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

Visus ingredientus sudėkite į plakimo indą ir užpilkite vandeniu maždaug per 3–4 pirštus nuo viršaus. Viską suplakite ir išpilstykite į paruoštus indus. Skanaus!

Suskleisti
Šaldytos uogos tinka tirštiesiems kokteiliams ruošti
Receptas: Šokoladinis vyšnių ir gervuogių kokteilis
2 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.9 / 14
Receptas
Ingredientai
Migdolų pienas: 150.00 ml
Bananai: 1.00 vnt.
Kakava: 2.00 arbat. š.
Špinatai: 1.00 sauja
Gervuogės: 0.50 st.
Vyšnios: 0.50 st. (šaldytų, be kauliukų)
Kaip gaminti

Dedame visus ingredientus į vaisių trintuvę ir plakame tol, kol susidarys tirštas kokteilis.

Suskleisti
Vyšnių ir trešnių kompotas
Receptas: Vyšnių ir trešnių kompotas
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
1.6 / 37
Receptas
Ingredientai
Vyšnios: 1.00 kg (1 - 1,5 kg)
Trešnės: (1 - 1,5 kg) 1.00 kg
Vanduo: 1.00 l
Cukrus: 1.00 kg
Kaip gaminti

1. Uogas perrinkite, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nuvarvinkite (kauliukų neišimkite, nes jie kompotui suteikia savito skonio). Sudėkite į litrinius stiklainius pakratant, kad tilptų kuo daugiau (į litrinį indą turėtų tilpti 700–800 g uogų).

2. Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą ir užpilkite uogas stiklainiuose. Juos sustatykite į didelį puodą su vandeniu ir kaitinkite 80 laipsnių temperatūros vandenyje 20 minučių. Iškelkite ir užsukite.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

 

 

 

Suskleisti
Braškių ir agrastų kompotas
Receptas: Braškių ir agrastų kompotas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.1 / 7
Receptas
Ingredientai
Agrastai: 1.00 kg
Braškės: 500.00 g
Vanduo: 1.00 l
Cukrus: 500.00 g
Kaip gaminti

1. Uogas perrinkite, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nuvarvinkite. Agrastus subadykite mediniu smeigtuku.

2. Vandenį užvirinkite su cukrumi ir maišydami virkite, kol jis ištirps. Į sirupą sudekite uogas ir kaitinkite, kol užvirs.

3. Nukėlę puodą nuo ugnies, uogas išgriebkite į dubenį ir atvėsinkite (kad neprarastų formos). Užpilkite tuo pačiu atvėsusiu sirupu.

4. Kitą dieną uogas su sirupu išpilstykite į stiklainius ir kaitinkite 75 laipsnių temperatūros vandenyje apie 10 minučių. Iškelkite ir užsukite.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Persikų limonadas su minkštimu
Receptas: Persikų limonadas su minkštimu
6 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
5.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Persikai: 3.00 vnt.
Cukrus: 1.00 st. (ar 1,5 st.)
Vanduo: 6.00 st.
Sultys: 1.00 st. (pusė st. citrinų)
Ledas: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Vieną persiką supjaustykite skiltelėmis, o kitus du smulkiai. Smulkintus persikus sutrinkite su cukrumi ir citrinų sultimis.

2. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite persikų tyrelę, persikų skilteles ir virkite apie 10 minučių. Gėrimą gerai atšaldykite ir tiekite su mėtomis ir ledukais.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Persikų ir apelsinų limonadas
Receptas: Persikų ir apelsinų limonadas
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 21
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 700.00 ml (gazuotas)
Apelsinai: 5.00 vnt. (5-6)
Persikai: 10.00 vnt. (10-12)
Kaip gaminti

1. Iš apelsinų (vieną palikite ir supjaustykite griežinėliais) išspauskite sultis.

2. Persikus sudėkite į plaktuvą, supilkite apelsinų sultis ir gerai išplakite. Paragaukite: jei norite  saldžiau, pridėkite medaus ar apelsinų sirupo pagal skonį.

3. Į sultis supilkite gerai atšaldytą gazuotą vandenį, sumeskite apelsinų griežinėlius ir iškart tiekite.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Gaivus uogų kompotas
Receptas: Gaivus uogų kompotas
6 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.0 / 4
Receptas
Ingredientai
Vyšnios: 80.00 g
Avietės: 80.00 g
Serbentai: 80.00 g (raudonųjų)
Cukrus: 100.00 g
Kaip gaminti

1. Uogas perrinkite, nuplaukite ir nuvarvinkite. Puode užvirinkite 1 l vandens, įmaišykite cukrų. 

2. Karštą sirupą supilkite ant uogų, palaukite, kol atvės. Paragaukite. Jei kompotas išėjo rūgštokas, įmaišykite dar cukraus, jei per saldus – įspauskite citrinų sulčių. Uždenkite indą ir palaikykite šaltai bent 3 valandas.

3. Į stiklinį puodelį įmeskite ledukų, įpilkite kompoto, papuoškite serbentų kekėmis ir citrinų griežinėliais.

Pagaminsite per 10 min. (šaldymo laikas 3–4 val.).

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais