Gidas: 6 patiekalai, kurių būtina paragauti Druskininkuose

Druskininkuose galima suskaičiuoti daugiau nei dvi dešimtis restoranų, viliojančių įdomiais, skaniais ir sveikais patiekalais. Šis gidas padės jums išsirinkti savo atostogų vertą kulinarinį nuotykį.
La Corona
La Corona / Projekto partnerio nuotr.

KAS: Pieninio veršiuko kepenėlės su moliūgų piure ir smidrais.

KUR: Restoranas „Aqua“ (Vilniaus al. 13-1, Druskininkai). Šiuolaikinė virtuvė, kuriai vadovauja vienas iš Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių sąjungos steigėjų Stanislav Kizenevič. Importuoja ypatingai kokybišką mėsą, žuvį, puikiai derina vietinių ūkininkų užaugintas gėrybes, kepa puikias picas.

Projekto partnerio nuotr./Aqua
Projekto partnerio nuotr./Aqua

KAS: Otas su itališkais bulvių virtinukais, romanesco kopūstais ir grietinėlės padažas.

KUR: Restoranas-vyninė „Sicilia“ (M.K. Čiurlionio g. 56, Druskininkai). Nuo 1998 m. gyvuojantis šeimos restoranas, per 19 veiklos metų jau tapęs neatsiejama Druskininkų legendos dalimi. Turi itališką ledų gamybos aparatą, kurio nerasite niekur kitur Lietuvoje.

Projekto partnerio nuotr./Sicilija
Projekto partnerio nuotr./Sicilija

KAS: Klasikiniai amerikietiški blyneliai su braškių sirupu ir šviežiomis uogomis.

KUR: Restoranas „La Corona“ (Šv. Jokūbo g. 11, Druskininkai). Šiemet atsidaręs jaukus restoranas-lounge baras, lankytojus paperkantis meile ir atidumu maistui.

Projekto partnerio nuotr./La Corona
Projekto partnerio nuotr./La Corona

KAS: Obuolių sidre marinuota ir žemoje temperatūroje ruošta šoninė su šviežių baravykų ir voveraičių duetu.

KUR: Restoranas „Velvetti“ (Vilniaus al. 16, Druskininkai). Penktus metus šiame mieste veikiantis restoranas, savo idėjomis užsitarnavęs ir svečių, ir vietinių gyventojų simpatijas. Jis įtrauktas į geriausių Lietuvoje restoranų TOP 30.

Projekto partnerio nuotr./Velvetti
Projekto partnerio nuotr./Velvetti

KAS: Šakšuka – Šiaurės Afrikos receptas. Tai pomidoruose troškintos daržovės, kuriose įklimpę kiaušiniai ir fetos sūris.

KUR: Restoranas „Toli Toli“ (Vilniaus al. 8, Druskininkai). Restoranas, į Dzūkijos kurortą atnešęs pasakas ir Rytų bei Afrikos virtuvę.

Projekto partnerio nuotr./Toli Toli
Projekto partnerio nuotr./Toli Toli

KAS: Tradicinė kreminė grybų sriuba, pagaminta iš Dzūkijos miškuose surinktų grybų, patiekiama ruginių miltų duonos kubilėlyje.

KUR: Restoranas „Forto Dvaras“ (M. K. Čiurlionio g. 55, Druskininkai). Jauki senovinio dvaro aplinka, pro langą atsiveriantis vaizdas į Druskonio ežerą ir begalė gardžiausių tradicinės lietuviškos virtuvės patiekalų.

Projekto partnerio nuotr./Forto Dvaras
Projekto partnerio nuotr./Forto Dvaras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų