Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Odetos graikiški citrininiai ryžiai – išbandykite netikėtus skonius

Jeigu įprasti ryžiai jums nusibodo, šie nustebins gerąja prasme – jie turtingi savo skoniais, greitai paruošiami ir gali tapti puikiu patiekalu tiek pietums, tiek vakarienei.
Graikiški citrininiai ryžiai
Graikiški citrininiai ryžiai / O.Kudopčenkienės nuotr.

Gamino ir patarė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė ODETA KUDOPČENKIENĖ

Reikės:

  • 2 stiklinių ilgagrūdžių ryžių,
  • 3 valg.š. alyvuogių aliejaus,
  • 1 svogūno,
  • 1 česnako skiltelės,
  • 1/2 stiklinės orzo makaronų,
  • 2 citrinų sulčių,
  • 2 stiklinių vištienos arba daržovių sultinio,
  • didelės saujos smulkintų petražolių.

Kaip gaminti:

1. Ryžius gerai nuplaukite ir pamirkykite 15 min. šaltame vandenyje. Nusausinkite.

2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintus svogūnus ir kepkite 3-4 minutes, kol taps skaidrūs.

3. Sudėkite smulkintus česnakus, orzo makaronus, išmaišykite. Sudėkite ryžius. Supilkite citrinos sultis, sultinį ir užvirinkite. Kai užvirs, sumažinkite kaitrą ir virkite 20 min.(skystis turi susigerti, o ryžiai tapti minkšti).

4. Ryžius nukelkite nuo kaitros ir uždengę dangčiu leiskite pastovėti maždaug 10 min.

5. Atidenkite ir įmaišykite smulkintas petražoles. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas