Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Graikiški kalakutienos kepsniukai su tzatziki padažu

Kalakutiena – puikus dietinis produktas, kurį galima pasigaminti daugybe būdų. Šiandien siūlome išmėginti kepsniukus iš maltos kalakutienos su graikišku tzatziki padažu.
Kalakutienos kepsniukai
Kalakutienos kepsniukai / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 500 g kalakutienos,
  • 2 raudonųjų svogūnų,
  • žiupsnelio krapų,
  • 1 skiltelės česnako,
  • saujos petražolių,
  • druskos ir pipirų pagal skonį,
  • aliejaus kepimui.

Tzatziki padažui:

  • 200 g graikiško jogurto,
  • 1 trumpavaisio agurko,
  • ½ raudonojo svogūno,
  • žiupsnelio krapų,
  • 2 valg. š. šviežiais spaustų citrinos sulčių,
  • 1 arb. š. medaus.

Patiekimui:

12 lapelių salotų.

Gaminimas:

Kalakutieną sumalkite ir sumaišykite su susmulkintu raudonuoju svogūnu, krapais, petražolėmis, česnakais, druska ir pipirais. Suformuokite 12 mažų kotletukų ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.

Kol kalakutiena kepa, pasigaminkite tzatziki padažą. Nedideliame inde sumaišykite graikišką jogurtą, susmulkintą svogūną bei agurką, citrinos sultis ir medų.

Iškepusius kepsniukus patiekite ant salotos lapo su tzatziki padažu.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas