15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti

Graikiški kalakutienos kepsniukai su tzatziki padažu

Kalakutiena – puikus dietinis produktas, kurį galima pasigaminti daugybe būdų. Šiandien siūlome išmėginti kepsniukus iš maltos kalakutienos su graikišku tzatziki padažu.
Kalakutienos kepsniukai
Kalakutienos kepsniukai / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 500 g kalakutienos,
  • 2 raudonųjų svogūnų,
  • žiupsnelio krapų,
  • 1 skiltelės česnako,
  • saujos petražolių,
  • druskos ir pipirų pagal skonį,
  • aliejaus kepimui.

Tzatziki padažui:

  • 200 g graikiško jogurto,
  • 1 trumpavaisio agurko,
  • ½ raudonojo svogūno,
  • žiupsnelio krapų,
  • 2 valg. š. šviežiais spaustų citrinos sulčių,
  • 1 arb. š. medaus.

Patiekimui:

12 lapelių salotų.

Gaminimas:

Kalakutieną sumalkite ir sumaišykite su susmulkintu raudonuoju svogūnu, krapais, petražolėmis, česnakais, druska ir pipirais. Suformuokite 12 mažų kotletukų ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.

Kol kalakutiena kepa, pasigaminkite tzatziki padažą. Nedideliame inde sumaišykite graikišką jogurtą, susmulkintą svogūną bei agurką, citrinos sultis ir medų.

Iškepusius kepsniukus patiekite ant salotos lapo su tzatziki padažu.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais