Reikės:
- 500 g kalakutienos,
- 2 raudonųjų svogūnų,
- žiupsnelio krapų,
- 1 skiltelės česnako,
- saujos petražolių,
- druskos ir pipirų pagal skonį,
- aliejaus kepimui.
Tzatziki padažui:
- 200 g graikiško jogurto,
- 1 trumpavaisio agurko,
- ½ raudonojo svogūno,
- žiupsnelio krapų,
- 2 valg. š. šviežiais spaustų citrinos sulčių,
- 1 arb. š. medaus.
Patiekimui:
12 lapelių salotų.
Gaminimas:
Kalakutieną sumalkite ir sumaišykite su susmulkintu raudonuoju svogūnu, krapais, petražolėmis, česnakais, druska ir pipirais. Suformuokite 12 mažų kotletukų ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
Kol kalakutiena kepa, pasigaminkite tzatziki padažą. Nedideliame inde sumaišykite graikišką jogurtą, susmulkintą svogūną bei agurką, citrinos sultis ir medų.
Iškepusius kepsniukus patiekite ant salotos lapo su tzatziki padažu.
Skanaus!