Ingredientai:
- 400 g kiaulienos nugarinės su kauliuku;
- 1 žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 1 žiupsnis druskos;
- 3 valg. šaukšt. aliejaus;
- 30 g sūrio (pvz., „Džiugas“);
- gabaliukas sviesto;
- 2 valg. šaukšt. maltų džiūvėsėlių;
- 2 skiltelės česnako;
- 1 valg. šaukšt. šviežių petražolių, smulkiai sukapotų;
- 0,5 nedidelio brokolio, suskirstyto žiedynais;
- saujelė migdolų plokštelių ar lazdelių.
Gaminimas:
1. Nuo kiaulienos nugarinės kauliuko nupjaukite mėsą bent 2 cm, kad atrodytų gražiai. Mėsą pabarstykite prieskoniais ir apkepkite keptuvėje po 2 min. iš kiekvienos pusės.
2. Paruoškite masę, kurią dėsite ant kiaulienos: sumaišykite džiūvėsėlius, tarkuotą sūrį, petražoles, smulkiai kapotą česnaką ir 2/3 sviesto. Gautą masę dėkite ant apkeptos kiaulienos ir tolygiai paskirstykite.
3. Pašaukite į iki 180 °C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 5–10 min., kad apskrustų.
4. Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir apkepkite brokolius su migdolų riekelėmis ar lazdelėmis. Kepkite, kol migdolai įgaus auksinę spalvą, o brokoliai kiek suminkštės, bet dar nesukris. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.
5. Į lėkštę dėkite kiaulieną, o šalia dėliokite brokolius su migdolais. Jei norisi sočiau, niekas nedraudžia šalia tiekti ir purios bulvių ar kitų daržovių košės.