Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gražučiai, skanučiai, nesudėtingi kepti bulvių rutuliukai. Valgysit, kol neliks

Bulvių patiekalai mums, lietuviams, visada artimi. Iš jų galime ruošti ne tik pagrindinius patiekalus, bet ir viliojančius užkandžius. Šįkart tai šonine paskaninti kepti rutuliukai, link kurių ranka tiesis vėl ir vėl. Tik nepamirškite tinkančio padažo – jei skubate, tiks ir pomidorų ar majonezo-jogurto.
Kepti bulvių rutuliukai
Kepti bulvių rutuliukai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kg virtų krakmolingų bulvių;
  • 5 valg. šaukšt. bulvių ar kukurūzų krakmolo;
  • 100 g virto kumpio, susmulkinto;
  • 1 morka, labai smulkiai sukapota;
  • ryšelis svogūnų laiškų, smulkiai sukapotų;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Į didelį dubenį sudėkite bulves, suberkite krakmolą, smulkintas morkas, svogūnų laiškus, kumpį ir druską. Labai gerai išmaišykite. Jei masė dar atrodo lipnoka, galite papildomai įberti krakmolo.

2. Suformuokite iš šios masės graikiško riešuto dydžio rutuliukus, sudėkite juos ant plačios lėkštės ar lentelės.

3. Nedideliame puode įkaitinkite iki vidutinės kaitros aliejų. Dėkite po keletą rutuliukų (neprikraukite itin daug!) ir kepkite, kol taps auksiniai.

4. Išgriebkite ir dėkite ant popieriniais rankšluosčiai išklotos lėkštės, kad susigertų riebalų perteklius.

5. Valgykite dar šiltus su patinkančiu padažu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai