Šiandien pasiūlysime jums keletą greitų salotų receptų, kurias suvalgę jausitės sotūs ir energingi.
Salotos su rūkyta lašiša ir avokadu
Reikės:
- 100 g rūkytos lašišos,
- 6 vyšninių pomidoriukų,
- 3 ridikėlių,
- 1 agurko,
- žiupsnelio gražgarstės,
- pusės avokado,
- saujelės alyvuogių,
- 2 arb. š. sezamų aliejaus,
- 1 arb. š. balzaminio acto,
- maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Daržoves gerai nuplaukite. Sudėkite į lėkštę plonomis riekelėmis išilgai supjaustytą agurką, ridikėlius, per pusę perpjautus pomidoriukus. Ant viršaus uždėkite lašišos gabaliukus, užberkite gražgarstę. Avokadą supjaustykite riekelėmis ir išdėliokite aplinkui. Salotas pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, apšlakstykite sezamų aliejumi ir balzaminiu actu.
Kukurūzų salotos
Reikės:
- pusės skardinės konservuotų kukurūzų,
- pusės žaliosios saldžiosios paprikos,
- pusės raudonosios saldžiosios paprikos,
- 1 nedidelio raudonojo svogūno,
- saujelės šviežios kalendros,
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus,
- 2 skiltelių česnako,
- pusės citrinos sulčių,
- druskos ir pipirų pagal skonį,
- šlakelio aštraus čili padažo – pagal skonį.
Gaminimas:
Paprikas supjaustykite mažyčiais kubeliais, sumaišykite dubenyje su kukurūzais. Suberkite plonais pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir kalendrų lapelius. Išspauskite pusės citrinos sultis, supilkite aliejų, suberkite susmulkintą česnaką. Pagardinkite druska ir pipirais, jei norite aštriau – ir čili padažu. Gerai viską išmaišykite.
Meksikietiškos pupelių salotos
Reikės:
- 0,5 skardinės konservuotų baltųjų pupelių,
- 0,5 skardinės konservuotų juodųjų pupelių,
- 0,5 skardinės konservuotų kukurūzų,
- 0,5 žalios saldžiosios paprikos,
- 0,5 raudonos saldžiosios paprikos,
- 1 nedidelio raudonojo svogūno,
- 4 valg. š. alyvuogių aliejaus,
- 2 valg. š. balzaminio vyno acto,
- 1 valg. š. šviežiai spaustų citrinų sulčių,
- žiupsnelio druskos,
- 1 skiltelės česnako,
- saujelės smulkintų šviežių kalendrų,
- žiupsnelio malto kumino,
- juodųjų ir čili maltų pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Konservuotas visų rūšių pupeles ir kukurūzus nukoškite ir suberkite į dubenį. Sudėkite susmulkintas paprikas bei svogūną, kalendras. Viską gerai išmaišykite. Pagardinkite prieskoniais, druska, balzaminiu actu bei aliejumi.
Burokėlių ir ožkos sūrio salotos
Reikės:
- 4 nedidelių burokėlių,
- 1/3 stiklinės graikinių riešutų,
- 3 valg. š. klevų sirupo,
- 2 saujų salotų lapų mišinio,
- 1 apelsino sulčių,
- 1 valg. š. balzaminio vyno acto,
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
- 100 g ožkos sūrio.
Gaminimas:
Burokėlius išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite. Supjaustykite plonytėmis riekelėmis.
Graikinius riešutus pakepinkite keptuvėje ant nedidelės kaitros, apšlakstykite klevų sirupu ir vėl pakepinkite, vėl pavoliokite sirupe, kol jie pasidengs sirupo „marškinėliais“. Padėkite atšalti.
Nedideliame dubenėlyje paruoškite padažą – sumaišykite apelsino sultis, balzaminį actą ir alyvuogių aliejų.
Į didelę lėkštę suberkite salotas, gražiai išdėliokite burokėlius. Ant viršaus sutrupinkite ožkos sūrį ir užberkite graikinius riešutus. Pagardinkite padažu ir patiekite.
Sočios vištienos salotos
Reikės:
- 200 g keptos arba virtos vištienos,
- saujos džiovintų spanguolių,
- 3 valg. š. majonezo,
- 100 g saliero,
- 1 svogūnėlio su laiškais,
- pusės žalios saldžiosios paprikos,
- saujos pekano riešutų,
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Virtą arba keptą vištieną supjaustykite mažais gabaliukais. Salierą sutarkuokite. Papriką susmulkinkite šiaudeliais. Pekano riešutus sukapokite. Visus produktus sumaišykite, pagardinkite majonezu, druska bei pipirais, išmaišykite. Patiekite pabarstę smulkintais svogūnų laiškais ir pekano riešutais.
Skanaus!