Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greičiau, skaniau ir pigiau: pasiūlymai, ką užkrimsti darbe

Ką dažniausiai valgote pietums? Jei tai, ką „duoda kavinėje“, šiam malonumui greičiausiai išleidžiate nemažai pinigų. Kur kas taupesnis, ir beje, naudingesnis sveikatai variantas yra pasiruošti užkandį namuose ir atsinešti į darbą. Tuomet žinosite, ką valgote, nes galėsite pietums pasigaminti tai, ką norite, išvengdami nepageidautinų riebalų ir kitų produktų, kuriuos galite gauti kavinėje.
Vištienos salotos
Vištienos salotos / 123RF.com nuotr.

Šiandien pasiūlysime jums keletą greitų salotų receptų, kurias suvalgę jausitės sotūs ir energingi.

Salotos su rūkyta lašiša ir avokadu

123RF.com nuotr./Lašišos ir avokadų salotos
123RF.com nuotr./Lašišos ir avokadų salotos

Reikės:

  • 100 g rūkytos lašišos,
  • 6 vyšninių pomidoriukų,
  • 3 ridikėlių,
  • 1 agurko,
  • žiupsnelio gražgarstės,
  • pusės avokado,
  • saujelės alyvuogių,
  • 2 arb. š. sezamų aliejaus,
  • 1 arb. š. balzaminio acto,
  • maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Daržoves gerai nuplaukite. Sudėkite į lėkštę plonomis riekelėmis išilgai supjaustytą agurką, ridikėlius, per pusę perpjautus pomidoriukus. Ant viršaus uždėkite lašišos gabaliukus, užberkite gražgarstę. Avokadą supjaustykite riekelėmis ir išdėliokite aplinkui. Salotas pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, apšlakstykite sezamų aliejumi ir balzaminiu actu.

Kukurūzų salotos

123RF.com nuotr./Kukurūzų salotos
123RF.com nuotr./Kukurūzų salotos

Reikės:

Gaminimas:

Paprikas supjaustykite mažyčiais kubeliais, sumaišykite dubenyje su kukurūzais. Suberkite plonais pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir kalendrų lapelius. Išspauskite pusės citrinos sultis, supilkite aliejų, suberkite susmulkintą česnaką. Pagardinkite druska ir pipirais, jei norite aštriau – ir čili padažu. Gerai viską išmaišykite.

Meksikietiškos pupelių salotos

123RF.com nuotr./Pupelių salotos
123RF.com nuotr./Pupelių salotos

Reikės:

  • 0,5 skardinės konservuotų baltųjų pupelių,
  • 0,5 skardinės konservuotų juodųjų pupelių,
  • 0,5 skardinės konservuotų kukurūzų,
  • 0,5 žalios saldžiosios paprikos,
  • 0,5 raudonos saldžiosios paprikos,
  • 1 nedidelio raudonojo svogūno,
  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • 2 valg. š. balzaminio vyno acto,
  • 1 valg. š. šviežiai spaustų citrinų sulčių,
  • žiupsnelio druskos,
  • 1 skiltelės česnako,
  • saujelės smulkintų šviežių kalendrų,
  • žiupsnelio malto kumino,
  • juodųjų ir čili maltų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Konservuotas visų rūšių pupeles ir kukurūzus nukoškite ir suberkite į dubenį. Sudėkite susmulkintas paprikas bei svogūną, kalendras. Viską gerai išmaišykite. Pagardinkite prieskoniais, druska, balzaminiu actu bei aliejumi.

Burokėlių ir ožkos sūrio salotos

123RF.com nuotr./Burokėlių salotos
123RF.com nuotr./Burokėlių salotos

Reikės:

  • 4 nedidelių burokėlių,
  • 1/3 stiklinės graikinių riešutų,
  • 3 valg. š. klevų sirupo,
  • 2 saujų salotų lapų mišinio,
  • 1 apelsino sulčių,
  • 1 valg. š. balzaminio vyno acto,
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • 100 g ožkos sūrio.

Gaminimas:

Burokėlius išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite. Supjaustykite plonytėmis riekelėmis.

Graikinius riešutus pakepinkite keptuvėje ant nedidelės kaitros, apšlakstykite klevų sirupu ir vėl pakepinkite, vėl pavoliokite sirupe, kol jie pasidengs sirupo „marškinėliais“. Padėkite atšalti.

Nedideliame dubenėlyje paruoškite padažą – sumaišykite apelsino sultis, balzaminį actą ir alyvuogių aliejų.

Į didelę lėkštę suberkite salotas, gražiai išdėliokite burokėlius. Ant viršaus sutrupinkite ožkos sūrį ir užberkite graikinius riešutus. Pagardinkite padažu ir patiekite.

Sočios vištienos salotos

123RF.com nuotr./Vištienos salotos
123RF.com nuotr./Vištienos salotos

Reikės:

  • 200 g keptos arba virtos vištienos,
  • saujos džiovintų spanguolių,
  • 3 valg. š. majonezo,
  • 100 g saliero,
  • 1 svogūnėlio su laiškais,
  • pusės žalios saldžiosios paprikos,
  • saujos pekano riešutų,
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Virtą arba keptą vištieną supjaustykite mažais gabaliukais. Salierą sutarkuokite. Papriką susmulkinkite šiaudeliais. Pekano riešutus sukapokite. Visus produktus sumaišykite, pagardinkite majonezu, druska bei pipirais, išmaišykite. Patiekite pabarstę smulkintais svogūnų laiškais ir pekano riešutais.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų