Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Greita cukinijų ir pomidorų apkepėlė. Patiks rudenį nenorintiems sunkaus maisto

Vasara tradiciškai siejasi su lengvais, gaiviais patiekalais, o rudenį patiekalai paprastai sotėja ir sunkėja. Tačiau kol dienos ypatingai šiltos, o daržai ir sodai dovanoja krūvas gėrybių, išnaudokim šį laiką ir pavalgę neapsunkim.
Cukinijų ir pomidorų apkepėlė
Cukinijų ir pomidorų apkepėlė / Neringos Kalasauskaitės nuotr.

Ingredientai:

  • 1 vidutinė cukinija (jei jos žievelė jau kietoka, geriau nulupkite);
  • 3 pomidorai (ne itin sultingi);
  • 70 g parmezano sūrio;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis cukraus;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Cukiniją supjaustykite 1 cm storio griežinėliais, sudėkite į kepimo indą, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir 10 minučių dėkite į orkaitę.

2. Griežinėliais supjaustykite pomidorus. Dėkite po pomidoro griežinėlį ant kiekvieno cukinijos griežinėlio, pabarstykite žiupsniuku cukraus, druskos, pipirų ir kepkite dar 10 minučių.

3. Smulkiai sutarkuokite sūrį, juo gausiai pabarstykite pomidorus, šaukite atgal į orkaitę – padidinkite temperatūrą iki 210 laipsnių ir kepkite, kol sūris išsilydys – apie 5 minutes.

4. Leiskite kiek pravėsti ir skanaukite. Gardūs bus ir šios užkepėlės likučiai – jų galite nė nešildyti, o, pavyzdžiui, dėti šiek tiek ant trapučių ir skanauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas