Reikės:
- 6 didelių saldžiųjų paprikų,
- 450 g maltos jautienos,
- 2 skiltelių česnako,
- ½ arb. š. druskos,
- ½ arb. š. maltų juodųjų pipirų,
- 1 svogūno galvutės,
- 2 ir ½ stiklinės pomidorų padažo,
- 2 stiklinių virtų ryžių,
- 2 stiklinių smulkinto mocarelos sūrio,
- 1 valg. š. aliejaus kepimui.
Gaminimas:
Papriką nuplaukite ir nupjaukite viršūnėles su koteliu. Įmeskite į puodą su verdančiu vandeniu ir blanširuokite 3 minutes. Išgriebkite iš vandens ir palikite nusivarvėti.
Paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, kol gražiai pagels. Tada sudėkite maltą jautieną ir kepinkite, nuolat maišydami, 6-7 minutes. Pagardinkite česnaku, druska bei pipirais, suberkite virtus ryžius ir supilkite 2 stiklines pomidorų padažo. Gerai išmaišykite.
Į kiekvienos paprikos vidų pridėkite paruošto įdaro. Įdarytas paprikas sustatykite vieną šalia kitos į kepimo skardą ir dėkite į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę. Kepkite 25 minutes. Ant kiekvienos paprikos uždėkite likusio pomidorų padažo, pabarstykite tarkuotu mocarelos sūriu ir dar kepkite 5 minutes, kol sūris gražiai išsilydys.
Patiekite iš karto. Labai skanu su virtomis bulvėmis ir šviežiomis daržovėmis.
Sknaus!