Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greita ir skanu: karšti sumuštiniai su tunu ir sūriu

Nors dažniau mitybos specialistai linksniuoja bei giria šviežią žuvį, kokybišką konservuota taip pat gali būti maistinga ir vertinga. Jei įsigijote konservuoto tuno, greitai ir nesunkiai pasiruošite puikių sumuštinių, tiksiančių ir pusryčiams, ir lengvai vakarienei.
Karštas sumuštinis su tunu ir sūriu
Karštas sumuštinis su tunu ir sūriu / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 didesnė skardinė konservuoto tuno aliejuje;
  • 1 saliero stiebas (jei salierų nemėgstate, galite ir nedėti);
  • ryšelis svogūnų laiškų;
  • 1 valg. šaukšt. kaparėlių (jei stambesni, pasmulkintų);
  • kelios šakelės šviežių krapų, sukapotų;
  • 2 valg. šaukšt. majonezo;
  • 1 arbat. šaukšt. Dižono garstyčių;
  • 1 arbat. šaukšt. šviežiai spaustų citrinos sulčių;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 5–6 riekės mėgstamos duonos (tinka ir šviesi, ir speltų, ir net tamsesnė) ar prancūziško batono;
  • 120–150 g gerai besilydančio sūrio, sutarkuoto.

Gaminimas:

1. Tuną nusunkite, kaparėlius taip pat nusunkute ir perskalaukite po šaltu vandeniu, svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite, saliero stiebą supjaustykite itin plonais griežinėliais.

2. Vidutinio dydžio dubenyje šakute pasmulkinkite tuną – košelės nereikia, tiesiog iki nedidelių gabalėlių. Suberkite svogūnus, krapus, salierus, kaparėlius, supilkite citrinos sultis, garstyčias. Viską gerai išmaišykite.

3. Į mišinį dubenyje sudėkite majonezą, berkite truputį druskos, pipirų – paragaukite, turite gauti skanią mišrainę.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių temperatūros.

5. Ant kiekvienos duonos riekės dėkite po gerą šaukštą pagamintos tuno mišrainės, ant viršaus berkite sūrio ir dėliokite taip paruoštus sumuštinius ant plačios skardos.

6. Kepkite, kol sūris gražiai išsilydys ir ims po truputį rusti. Valgykite dar karštus, galite derinti su mėgstamomis lengvomis salotomis.

Vida Press nuotr./Karštas sumuštinis su tunu ir sūriu
Vida Press nuotr./Karštas sumuštinis su tunu ir sūriu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?