Ingredientai:
- 1 didesnė skardinė konservuoto tuno aliejuje;
- 1 saliero stiebas (jei salierų nemėgstate, galite ir nedėti);
- ryšelis svogūnų laiškų;
- 1 valg. šaukšt. kaparėlių (jei stambesni, pasmulkintų);
- kelios šakelės šviežių krapų, sukapotų;
- 2 valg. šaukšt. majonezo;
- 1 arbat. šaukšt. Dižono garstyčių;
- 1 arbat. šaukšt. šviežiai spaustų citrinos sulčių;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 5–6 riekės mėgstamos duonos (tinka ir šviesi, ir speltų, ir net tamsesnė) ar prancūziško batono;
- 120–150 g gerai besilydančio sūrio, sutarkuoto.
Gaminimas:
1. Tuną nusunkite, kaparėlius taip pat nusunkute ir perskalaukite po šaltu vandeniu, svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite, saliero stiebą supjaustykite itin plonais griežinėliais.
2. Vidutinio dydžio dubenyje šakute pasmulkinkite tuną – košelės nereikia, tiesiog iki nedidelių gabalėlių. Suberkite svogūnus, krapus, salierus, kaparėlius, supilkite citrinos sultis, garstyčias. Viską gerai išmaišykite.
3. Į mišinį dubenyje sudėkite majonezą, berkite truputį druskos, pipirų – paragaukite, turite gauti skanią mišrainę.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių temperatūros.
5. Ant kiekvienos duonos riekės dėkite po gerą šaukštą pagamintos tuno mišrainės, ant viršaus berkite sūrio ir dėliokite taip paruoštus sumuštinius ant plačios skardos.
6. Kepkite, kol sūris gražiai išsilydys ir ims po truputį rusti. Valgykite dar karštus, galite derinti su mėgstamomis lengvomis salotomis.