Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Norit nustebint svečius? Paruoškit brusketų su braškėm ir pomidorais

Brusketos – daugelio gaminti ar bent jau ragauti itališkos kilmės sumuštinukai. Juos ruošiant ant traškių duonos riekelių dažniausiai dedami pomidorai. Tačiau ar žinojote, kad į kompaniją pomidorams galite kviesti ir braškes? Jos čia išties gerai derės, tad pats metas išbandyti!
Sumuštinukai su braškėmis
Sumuštinukai su braškėmis / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 sauja gerai prinokusių, bet standžių braškių;
  • 2 gerai prinokę, bet ne pernelyg sultingi pomidorai;
  • 1 skiltelė česnako, sutrinta;
  • keli lapeliai šviežio baziliko;
  • 2 valg. šaukšt. balzamiko acto;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus;
  • žiupsnis druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 kepaliukas šviesios itališko stiliaus duonos ar pranūziškas batonas, supjautytas riekelėmis;
  • tepamo sūrio arba rikotos (nebūtina).

Gaminimas:

1. Orkaitėje ar sausoje keptuvėje trumpai pakepinkite duonos ar batono riekeles, kad paviršius taptų traškus, tačiau dar nevirstų džiūvėsėliais.

2. Į kuo mažesnį prikaistuvį supilkite balzamiko actą ir suberkite cukrų, Maišydami pakaitinkite kelias minutes, kol kiek sutirštės.

3. Braškes ir pomidorus supjaustykite panašaus dydžio kubeliais, suberkite į dubenį, pabarstykite druska, pipirais, sudėkite trintą česnaką ir išmaišykite.

4. Baziliko lapelius sudėkite vieną ant kito, susukite į tūbelę, o tada supjaustykite siaurutėmis juostelėmis. Sudėkite į braškių ir pomidorų mišinį.

5. Jei norite, patepkite paskrudintas riekeles tepamu sūriu ar rikota (tačiau to daryti nebūtina). Ant viršaus dėkite braškių-pomidorų ir pašlakstykite pagamintu balzamiko sirupu.

6. Tiekite nedelsdami!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas