Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Greita, paprasta, gardu: ešeriai su morkomis ir kalendra

Nors nemažai kas mano, jog šviežios žuvies neverta „gadinti“ prieskoniais, vis tik nereikėtų jų ir paranojiškai bijoti – tinkamai atseikėjus, žuvies skonio jie tikrai neužgoš, o tik papildys. Štai šiame patiekale ešeriams pikantiškumo suteikia malta kalendra. Tikrai verta išbandyti!
Žuvis su morkomis
Žuvis su morkomis / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 nemaži jūriniai ešeriai arba 8–10 mažų ešeriukų (be galvų, išvalyti);
  • 1 didelis poras;
  • 2–3 morkos;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • 0,5 arbat. šaukšt. maltos kalendros;
  • druskos;
  • baltųjų pipirų;
  • kapotų šviežių petražolių.

Gaminimas:

1. Ešeriams nuskuskite žvynus, nukarpykite pelekus ir gerai nuplaukite.

2. Storadugnėje keptuvėje ar troškinimo inde įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą, dėkite riekelėmis pjaustytas morkas ir kelias minutes pakepinkite.

3. Sudėkite žiedeliais pjaustytus porus ir dar porą minučių pakepkite. Ant daržovių dėliokite mažus ešeriukus arba gabaliukais supjaustytus ešerius, pabarstykite malta kalendra, baltaisiais pipirais, druska, įdėkite kelias šakeles petražolių ir užpilkite verdančiu vandeniu (jis turi dengti daržoves, tačiau žuvis neturėtų mirkti skystyje).

4. Troškinkite ant mažos ugnies 15–20 min., arba kol žuvis bus išvirusi. Patiekiant dar apibarstykite kapotomis petražolėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos