Ingredientai:
- 500 g vištų krūtinėlių filė,
- patinkančių vištienos prieskonių.
tešlai:
- 1 didelis kiaušinis,
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 stiklinė gazuoto mineralinio vandens;
- 1,5–2 stiklinės kvietinių miltų.
kepimui:
- aliejaus (pakeliančio aukštą kaitinimo temperatūrą);
patiekimui:
- aštraus česnakinio, sojos ar saldžiarūgščio padažo, o gal visų, kad kiekvienas valgytojas pasirinktų.
Gaminimas:
1. Vištienos filė supjaustykite siauromis juostelėmis ir apibarstykite prieskoniais.
2. Puode gerai įkaitinkite aliejų.
3. Paruoškite tešlą: dubenyje sumaišykite miltus, druską, kiaušinį ir mineralinį vandenį. Nepermaišykite tešlos, svarbu tik, kad neliktų miltų gumuliukų.
4. Kiekvieną vištienos gabaliuką pamirkykite tešloje, kad tolygiai pasidengtų, o tada atsargiai dėkite į puodą su įkaitusiu aliejumi ir kepkite kelias minutes, kol pasidengs traškia auksine plutele.
5. Išgriebkite ir minutei sudėkite ant popieriniais rankšluosčiais išklotų lėkščių, kad susigertų riebalų perteklius. Patiekite su mėgstamu padažu ar padažais.