Ingredientai (3–4 asm.):
- 400 g makaronų;
- 1 nedidelis baklažanas;
- 400 g pomidorų, konservuotų savo sultyse;
- 1 geltona ar raudona saldžioji paprika;
- 1 nedidelė cukinija;
- 1 raudonasis svogūnas;
- 1 aitrioji paprika (jei nenorite aštrumo, galite ir nedėti);
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 žiupsnis druskos;
- 1 arbat. šaukšt. rudojo cukraus;
- keliolika šviežio baziliko lapelių, suvyniotų į ritinėlį ir supjaustytų plonomis juostelėmis.
Gaminimas:
1. Supjaustykite nedideliais kubeliais baklažaną, papriką, svogūną ir cukiniją spusžiedžiais, o aitriąją papriką susmulkinkite kuo smulkiau.
2. Dėkite ant ugnies didelę keptuvę aukštesniais kraštais ir įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Pirmiausia berkite svogūnus, porą minučių pakepinkite, tuomet berkite cukiniją, papriką, baklažaną ir aitriąją papriką (jei šią naudojate). Pakepkite keletą minučių, kol daržovės ims minkštėti, o tada supilkite pomidorus.
3. Pamaišykite daržoves, uždenkite jas ir kepkite ant silpnos ugnies.
4. Užvirkite nemažą puodą su vandeniu, pasūdykite, suberkite makaronus ir virkite pagal instrukcijas ant pakuotės. Kai makaronai bus beveik išvirę, į dar kepančias daržoves įberkite žiupsnį druskos, rudojo cukraus. Išmaišykite.
5. Nukoškite makaronus ir sudėkite juos į keptuvę su daržovėmis. Viską pamaišykite, dėkite į lėkštes, pabarstykite baziliku. Šį patiekalą galite paskaninti ir tarkuotu parmezanu.