Ingredientai:
- 700–800 g lašišos filė (su oda);
- 1 svogūnas (geriau šalotinis), supjaustytas labai plonais žiedais;
- 1 apelsino nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys (geriau naudokite ekologišką arba nušveiskite vaisių su geriamąja soda);
- 1 citrinos nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys (geriau naudokite ekologišką arba nušveiskite vaisių su geriamąja soda);
- 120 ml alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- sauja šviežių petražolių;
- sauja šviežių kalendrų;
- 1 susmulkinta skiltelė česnako;
- 0,5 arbat. šaukšt. rūkytos raudonosios paprikos miltelių (galite naudoti ir nerūkytą, tačiau rūkyta suteikia daugiau įdomaus skonio).
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 250C laipsnių temperatūros.
2. Nedideliame kepimo inde, kuriame kepsite lašišą, sumaišykite svogūno žiedus, pusę abiejų rūšių žievelių tarkių ir šaukštą alyvuogių aliejaus.
3. Lašišos filė pabarstykite druska ir klokite į kepimo indą bei aptepkite jame jau paruoštu mišiniu. Kepkite 30–35 min.
4. Kol žuvis kepa, nedideliame dubenėlyje sumaišykite labai smulkiai kapotas žoleles, česnaką, aliejų, likusius žviebelių tarkius ir citrusinių vaisių sultis, įberkite paprikos miltelių, dar šiek tiek druskos. Gautu padažu apliekite iškepusią žuvį ir patiekite ant stalo.