Reikės:
Pagrindui:
- 250 g sausainių,
- 100 g sviesto.
Kremui:
- 10 g vanilinio cukraus,
- 600 g maskarponės sūrio,
- 100 g miltinio cukraus,
- 250 ml grietinėlės plakimui,
Viršui:
- 400 g braškių,
- 25 g miltinio cukraus.
Gaminimas:
Sausainius sutrinkite iki trupinių ir sumaišykite su kambario temperatūros sviestu iki vientisos masės. Iškrėkite ant išardomos kepimo formos dugno ir gerai suspauskite.
Marskaponę išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Atskirai išplakite riebią grietinėlę ir sumaišykite su maskarpone.
Ant sausainių pagrindo iškrėskite sūrio masę, išlyginkite paviršių ir padėkite šaltai nakčiai.
Pyrago viršų papuoškite šviežiomis braškėmis ir apibarstykite miltiniu cukrumi.
Skanaus!