Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Greitai pagaminami skanutėliai sviestiniai sausainiai

Egzistuoja daug sausainių receptų, kuriems nereikia jokių riebalų. Tačiau atsiras nemažai žmonių, kuriems labiausiai patinka mažieji kepinukai su daug sviesto. Jie trapūs, kvapnūs, gardūs ir šiek tiek nostalgiški.
Sviestiniai sausainiai
Sviestiniai sausainiai / Autorės nuotr.

Sviestinių sausainių iš vos 4 ingredientų receptą siūlo maisto gaminimo entuziastė Mažvyda Šapalaitė, savo kulinariniais atradimais besidalinanti savo Instagram profilyje „Food For Soul“

Ingredientai:

  • 500 g miltų;
  • 200 g sviesto;
  • 100 g cukraus pudros;
  • 2 kiaušiniai.

Gaminimas

1. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukraus pudra iki baltumo. Sudėkite kiaušinius ir miltus. Minkykite tešlą, kol gausite gražią, vientisą masę.

2. Atplėšę nedidelius gabaliukus iškočiokite 4–5 mm storio blynus. Patys pasirinkite, kokio storio bus sausainukai, man patinka šiek tiek storesni.

3. Formelėmis arba stikline išspauskite sausainius, dėkite juos ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir kepkite apie 10–15 min maždaug iki 170 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Rekomenduoju aptepti kiaušinio plakiniu, bet tai nebūtina. Tie, kam norisi dar daugiau saldumo, prieš kepdami gali apibarstyti sausainius cukrumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos