Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greitai paruošiamas kalėdinis džemas, kuris taps ir puikia dovana

Atrodytų, šviežių uogų sezonas baigėsi, tačiau iš tiesų vis dar turime gėrybių, iš kurių lengvai išvirsime pikantišką džemą, itin tinkamą dovanoti. Pagrindiniai šio skanėsto „veikėjai“ – spanguolės ir obuoliai, o papildomų skonio bei aromato natų suteiks prieskoniai. Supilstykite į mažus stiklainėlius ir drąsiai teikite jums svarbiems žmonėms.
Šventinis džemas
Šventinis džemas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 350 g spanguolių (tinka ir šaldytos);
  • 3 obuoliai, nulupti ir supjaustyti kubeliais;
  • 1 apelsino nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys;
  • gabaliukas šviežio imbiero, smulkiai sutarkuotas;
  • 1 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 0,5 arbat. šaukšt. maltų gvazdikėlių;
  • 300 g cukraus.

Gaminimas:

1. Visus ingredientus, išskyrus cukrų, suberkite ir supilkite į nedidelį puodą, užvirkite, sumažinkite kaitrą iki mažiausios, uždenkite ir pakaitinkite 10 min.

2. Pradenkite puodą, suberkite cukrų, išmaišykite mediniu šaukštu ir jau neuždengę pakaitinkite dar 15 min.

3. Supilstykite džemą į sterilizuotus mažus stiklainėlius, atvėsus užsukite, gražiai papuoškite (pagaminkite etiketę, supakuokite ir pan.) ir turėsite puikią dovaną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs