Ingredientai:
- 400–500 g jautienos išpjovos.
marinatui:
- 3 valg. šaukšt. sojos padažo;
- 2 arbat. šaukšt. kukurūzų krakmolo;
- žiupsnis maltų baltųjų pipirų;
- žiupsnis imbiero miltelių.
kepimui:
- 4 skiltelės česnako, sutraiškytos;
- nykščio dydžio šviežio imbiero gabaliukas, nuluptas ir sutarkuotas;
- aitriųjų paprikų dribsnių;
padažui:
- 5 valg. šaukšt. sojos padažo;
- 2 valg. šaukšt. ryžių acto;
- 2 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
- 50 ml vandens;
- 2 arbat. šaukšt. kukurūzų krakmolo.
patiekimui:
- virtų ryžių;
- kapotų svogūnų laiškų;
- kepintų sezamų sėklų.
Gaminimas:
1. Jautienos nugarinę dėkite 30 min. į šaldymo kamerą, kai kiek sušals, išimkite ir aštriu peiliu supjaustykite plonais griežinėliais. Šaldymas ir reikalingas būtent tam, kad mėsą galėtumėte lengviau supjaustyti.
2. Sumaišykite dubenyje marinatui skirtus ingredientus, suberkite mėsos griežinėlius ir rankomis juos apvoliokite, kad gerai pasidengtų. Palikite 30 min. pasimarinuoti. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite padažo ingredientus ir atidėkite, kol prireiks.
3. Plačioje keptuvėje ant didelės kaitros įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus ir suberkite jautieną, kepinkite pamaišydami ir atskirdami vieną gabaliuką nuo kito, kol jie pasidengs plutele. Mėsą išimkite ir atidėkite, įpilkite į keptuvę dar kiek aliejaus ir suberkite česnaką bei imbierą, pakepinkite vos minutę, kol pakvips, neleiskite imti degti. Grąžinkite į keptuvę mėsą, įberkite aitriųjų paprikų dribsnių, išmaišykite, supilkite padažą, vėl gerai išmaišykite ir pakaitinkite, kol padažas ims tirštėti.
4. Tiekite mėsos gabaliukus su virtais ryžiais, pabarstykite kapotais svogūnų laiškais ir pakepintomis sezamų sėklomis.