Reikės:
- 400 g moliūgo,
- 4 didelių bulvių,
- 2 g didelių svogūnų,
- 2 kiaušinių,
- 4 valg. š. miltų,
- 200 g tarkuoto Parmezano,
- 1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
- 1 žiupsnelio druskos,
- 2 valg. š. sviesto kepti ir skardai patepti.
Gaminimas:
-
Moliūgą ir nuskustas bulves sutarkuokite stambia (burokine) tarka.
-
Svogūnus nulupkite supjaustykite, apkepkite svieste ir supilkite į tarkuotų bulvių ir moliūgų masę.
-
Kiaušinius išplakite ir supilkite į masę, suberkite miltus, pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite. Išmaišykite.
-
Kepimo indą ištepkite sviestu ir sukrėskite masę.
-
Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20–30 minučių. Kai apkepas bus jau beveik iškepęs, apiberkite jo viršų parmezano sūriu ir dar kelias minutes pakepkite, kol sūris išsilydys. Patiekite su mėgstamu padažu.
Skanaus!