„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Greitas bulvių ir moliūgų apkepas

Bulvių apkepas – vienas nuostabiausių lietuviškų bulvinių patiekalų. Tačiau ar žinojote, kad jį galima paįvairinti, tarkime, pagardinti moliūgu? Tai kviečiame ir išbandyti tokį receptuką!
Bulvių ir moliūgų apkepas
Bulvių ir moliūgų apkepas / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 400 g moliūgo,
  • 4 didelių bulvių,
  • 2 g didelių svogūnų,
  • 2 kiaušinių,
  • 4 valg. š. miltų,
  • 200 g tarkuoto Parmezano,
  • 1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
  • 1 žiupsnelio druskos,
  • 2 valg. š. sviesto kepti ir skardai patepti.

Gaminimas:

  1. Moliūgą ir nuskustas bulves sutarkuokite stambia (burokine) tarka.

  2. Svogūnus nulupkite supjaustykite, apkepkite svieste ir supilkite į tarkuotų bulvių ir moliūgų masę.

  3. Kiaušinius išplakite ir supilkite į masę, suberkite miltus, pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite. Išmaišykite.

  4. Kepimo indą ištepkite sviestu ir sukrėskite masę.

  5. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20–30 minučių. Kai apkepas bus jau beveik iškepęs, apiberkite jo viršų parmezano sūriu ir dar kelias minutes pakepkite, kol sūris išsilydys. Patiekite su mėgstamu padažu.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“