1. Į storadugnį prikaistuvį supilkite pieną, grietinėlę, berkite muskato riešutą, įdėkite cinamono lazdelę bei džiovintą čili pipiriuką (jei naudojate) ir statykite ant vidutinės ugnies. Užvirkite, tada nukelkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį 8–10 min., kad prieskoniai pritrauktų.
2. Perkoškite skystį į kitą puodą, statykite ant ugnies ir užkaitinkite (neužvirinkite!), suberkite kakavą, kapotą šokoladą ir plakdami šluotele dar pakaitinkite, kol šokoladas ištirps ir gėrimas bus vientisas.
3. Supilstykite paruoštą gardėsį į puodelius, ant kiekvieno jų viršaus uždėkite po šaukštą plaktos grietinėlės, užberkite truputį čili dribsnių (jei naudojate) ir tarkuoto šokolado.
1. Pakaitinkite pieną nedideliame puode.
2. Kai pienas bus pakankamai karštas, nuimkite puodą nuo ugnies, suberkite šokoladą ir maišykite, kol jis ištirps. Jei norite tirštesnio gėrimo, grąžinkite puodą ant ugnies ir ant labai mažo karščio pakaitinkite apie 2–3 minutes, tik nepamirškite maišyti!
3. Paragaukite ir jei trūksta saldumo, suberkite cukrų ir pamaišykite, kad ištirptų.
4. Šis skanėstas tampa dar geresnis kelias valandas pastovėjęs, o tada pakaitintas ir išpilstytas į nedidukus puodelius. Labai tinka ant kiekvienos porcijos viršaus užberti kelis kokybiškos druskos dribsnius.
1. Nedideliame prikaistuvyje įkaitinkite pieno ir vandens mišinį, suberkite imbierą, kakavos miltelius, sumažinkite kaitrą, gerai išmaišykite ir leiskite pavirti kelias minutes.
2. Nuimkite indą nuo ugnies, pasaldinkite, įberkite druskos, išmaišykite ir perkoškite į puodelius. Imbiero cukruje gabalėliais galite patrinti puodelių kraštelius, kad būtų daugiau skonio, galite mesti į gėrimą, tiesa, jie kiek pateš, bet papildomo skonio suteiks.
1. Puodelyje sumaišykite kakavą, cukrų, cinamoną ir porą šaukštų pieno iki tirštos košelės. Pusę gautos masės perdėkite į kitą puodelį.
2. Nedideliame prikaistuvyje įkaitinkite pieną beveik iki virimo, o tada užpilkite juo tyrelę puodeliuose, įlašinkite šiek tiek vanilės ekstrakto, labai gerai išmaišykite, kad cukrus ištirptų. Ant gėrimo viršaus primėtykite zefyriukų, papuoškite puodelius įmerkdami cinamono lazdeles (jos pravers ir maišant gėrimą).
1. Nedideliame puode įkaitinkite pieną, sumeskite kardamono ankštis ir ant labai silpnos ugnies pakaitinkite 5–6 min.
2. Kitame puode ant silpnos ugnies išlydykite sviestą ir šokoladą, išmaišykite.
3. Maišydami šokolado ir sviesto masę plona srovele supilkite į ją karštą pieną su kardamonais. Išmaišykite ir perkoškite į puodelius, įlašinkite po kelis lažus vanilės ekstrakto ir skanaukite.
1. Į nedidelį puodą dėkite aitriąją papriką, pilkite pieną, grietinėlę ir persijotą kakavą. Viską kaitinkite ant nedidelės ugnies, nuolat maišykite, kol nebeliks kakavos gumulėlių.
2. Kai gėrimas užvirs, nuimkite puodą nuo ugnies ir padėkite į šalį maždaug 10 min. – tai padės atsiskleisti aitriųjų paprikų aromatui.
3. Pipirą išimkite ir puodą grąžinkite toliau kaisti ant nedidelės ugnies. Sudėkite smulkiai sulaužytą šokoladą, gėrimą nuolat maišykite, kol jis įgaus vientisą šokoladinę masę. Kai gėrimas užvirs, nuimkite puodą nuo ugnies, įberkite žiupsnelį druskos, vanilės ir viską gerai išmaišykite.
4. Gėrimą pilkite į puodelius, puoškite plakta grietinėle ir aitriosios paprikos dribsniais. Šalia patiekite nuplautas braškes. Karštas šokoladas sušildys, o braškės nuteiks svajingai.
- Užvirkite pieną, kaitindamos ištirpinkite jame šokoladą, sudėkite prieskonius.
- Užvirkite pieną. Jei neturite mėtinio šokolado, jame keletą minučių pakaitinkite mėtos šakelę, kurią paskui ištraukite ir sudėkite šokolado gabaliukus.
- Išpilstykite gėrimą, papuoškite zefyro kubeliais ir mėtos lapeliais.
1. Į dubenėlį sudėkite gabaliukais sulaužytą šokoladą, supilkite pieną ir nuolat maišydami, kaitinkite ant mažos ugnies, kol ištirps šokoladas. Įpilkite konjako.
2. Į puodelius dėkite truputį razinų ir riešutų, pilkite šokoladą. Ant viršaus užpilkite plaktos grietinėlės ir patiekite.
Šaltinis: 15min.lt