Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greitas nesaldus pyragas, kuriam tiks vištienos ar kalakutienos likučiai

Saldžius pyragus kepame, kai trokštame skanumyno, o štai nesaldus kepinys gali išgelbėti per pietus ar vakarienę. Siūlome išbandyti pyragą, kuriam pravers 2 paruoštukai – pirktinė sluoksniuota bemielė tešla ir vakarykščiai virtos ar keptos paukštienos likučiai.
Sluoksniuotos tešlos pyragas su paukštiena
Sluoksniuotos tešlos pyragas su paukštiena / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 lakštai šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos (arba tiek, kad lyg dangtis sandariai uždengtų jūsų naudojamą kepimo indą);
  • 500 g keptos ar virtos paukštienos, supjaustytos kubeliais;
  • 1 didelis poras, supjaustytas pusžiedžiais;
  • 250 g pievagrybių, supjaustytų ketvirčiais;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • 2 valg. šaukšt. miltų;
  • 200 ml sultinio (arba vandens);
  • 50 ml grietinėlės;
  • sauja šviežių petražolių, smulkiai sukapotų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 kiaušinio trynys, viršui aptepti.

Gaminimas:

1. Pasiruoškite nedidelį keturkampį ar ovalų kepimo indą – ištepkite jį sviestu. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių temperatūros.

2. Įkaitinkite keptuvę, pilkite truputį aliejaus ir suberkite pievagrybių ketvirčius. Pakepinkite, kol išgaruos išsiskyrusios sultys, grybykai ims po truputį skrusti ir pakvips. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šoną.

3. Į tą pačią keptuvę įpilkite dar kiek aliejaus, mažą gabaliuką sviesto ir berkite porus. Pakepinkite 2–3 min., kol suglebs, suberkite miltus. Tuomet dėkite paukštienos gabaliukus, jau apkepintus pievagrybius, berkite pipirų, druskos, supilkite sultinį (arba vandenį), grietinėlę, suberkite petražoles. Pakaitinkite kelias minutes, kol skystis kiek sutirštės.

4. Visą keptuvės turinį supilkite į pasiruoštą kepimo indą.

5. Iš šaldymo kameros ištrauktą ir kiek pašilusią tešlą sulipdykite iki tokio dydžio lakšto, kuris dengtų kepimo indą lyg dangtis. Kruopščiai jį prilipdykite uždengdami įdarą. Keliose vietose peilio galiuku įpjaukite, aptepkite paplaktu kiaušinio tryniu.

6. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 20–30 min., kol viršus bus rusvas, išsipūtęs.

7. Dalykite iškepusį įdarą porcijomis, kad kiekvienam tektų ir įdaro, ir skanaus tešlos dangčio. Tiekite su mėgstamomis šviežiomis salotomos ar keptomis daržovėmis. Skanaus!

Vida Press nuotr./Sluoksniuotos tešlos pyragas su paukštiena
Vida Press nuotr./Sluoksniuotos tešlos pyragas su paukštiena

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais