Ingredientai:
- 1 vidutinė žiedinio kopūsto galva, suskirstyta žiedynais;
- 3–4 bulvės, nuskustos ir supjaustytos kubeliais;
- 2 saujos žaliųjų žirnelių, šaldytų (nebūtinai);
- 1 svogūnas, susmulkintas;
- 5 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 skiltelės česnako, sutrintos;
- 1 žalia aitrioji paprika, susmulkinta (nebūtinai);
- 0,5 arbat. šaukšt. kmyninio kumino sėklų;
- 1 arbat. šaukšt. malto kmyninio kumino;
- nubrauktas arbat. šaukšt. druskos;
- 2 arbat. šaukšt. tarkuoto šviežio imbiero;
- 0,5 arbat. šaukšt. maltos kalendros;
- 0,5 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių;
- vandens.
pagardui:
- 1 stiklinė natūralaus jogurto;
- 1 trumpavaisis agurkas, nulupta žievele, sutarkuotas burokine tarka;
- druskos;
- svogūnų laiškų, susmulkintų.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C laipsnių temperatūros (režimas su vėjeliu).
2. Dideliame dubenyje sumaišykite bulves, žiedinius kopūstus, didžiąją dalį druskos, kumino sėklas ir 3 šaukštus aliejaus – maišykite rankomis, kad viskas tolygiai pasiskirstytų. Berkite šį mišinį į plačią kepimo skardą, dėkite į orkaitę ir kepkite apie 20 min., kol daržovės bus minkštos, kiek skrustelėjusios, bet dar tvirtos.
3. Dubenėlyje sumaišykite visus pagardui skirtus ingredientus ir dėkite į šaldytuvą, kol prireiks.
4. Kai įpusės daržovių kepimo orkaitėje laikas, plačioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite likusį aliejų ir suberkite svogūnus, česnakus, imbierą ir aitriąją papriką. Kepkite maišydami apie 8–10 min., kol svogūnai taps minkšti ir auksiškai gelsvi. Suberkite visus prieskonius, išmaišykite, įpilkite apie 0,5 stiklinės vandens, vėl išmaišykite, o tuomet suberkite į keptuvę daržoves, iškepusias orkaitėje, ir žirnelius (jei šiuos naudojate). Išmaišykite ir patroškinkite dar apie 5 min., kad daržovės prisigertų prieskonių aromato, o žirneliai spėtų sušilti.
5. Galima valgyti be jokių priedų, tik su pasiruoštu jogurto pagardu, o galima užkąsti plokščia duona, lavašu, pagaliau, virtais ryžiais.