Iškepkite jiems duoną su sūriu ir svogūnų laiškais. Ši idėja ypač patiks mėgstanties keptą duoną, tačiau laiko sugaišti tam reikės gerokai mažiau.
Ingredientai:
- 400 g dydžio kepalo duonos;
- 100 g čederio sūrio;
- 100 g mocarelos sūrio;
- 4–5 vnt. šviežių svogūnų laiškų;
- 70 g lydyto sviesto;
- 2 šaukštų sezamo ir linų sėklų (jei norite).
Gaminimas:
- Čederio ir mocarelos sūrius supjaustykite plonais kvadratėliais, o svogūnų laiškus susmulkinkite.
- Kepalą duonos supjaustykite išilgai ir skersai, kad išeitų nedideli langeliai.
- Smulkintus svogūnų laiškus suberkite į dubenėlį ir ant jų užpilkite lydytą sviestą bei, jei norite, suberkite sėklas.
- Kepimo skardą išklokite folija ir ant jos dėkite duoną. Į duonos tarpelius prikaišiokite sūrio griežinėlių ir šaukštu į juos taip pat pripilkite svogūnų su sviestu.
- Duoną uždenkite folija ir šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite maždaug 15 minučių. Vėliau duoną ištraukite, nuo viršaus nuimkite foliją ir pakepkite dar 10 minučių.
Visą gaminmo procesą galite stebėti vaizdo įraše: