Jums reikės:
- 500 g vištienos filė,
- 250 g briuselinių kopūstų,
- didelės morkos,
- svogūno,
- paprikos,
- 150 ml vandens arba sultinio,
- 3 šaukštų aliejaus,
- 2 skiltelių česnako,
- pagal skonį druskos ir Provanso žolelių.
Kaip gaminti:
1. Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Atidėkite į šoną.
2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Nuskustą morką ir išvalytą papriką supjaustykite šiaudeliais. Švarius kopūstus perpjaukite per pusę.
3. Svogūnus apkepinkite keptuvėje, kurioje ruošėte vištieną. Kai jie suminkštės arba taps permatomi, suberkite morkas, paprikas ir pakepinkite dar kelias minutes.
4. Sužerkite kopūstus ir pakepintą vištieną, įspauskite česnako skilteles.
5. Troškinį pagardinkite žolelėmis ir druska.
6. Galiausiai supilkite vandenį ir uždengusi troškinkite 20 minučių, nustačiusi nedidelę kaitrą. Vis pamaišykite, kad neprikeptų prie dugno.
Skanaus!