Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greitas Odetos vištienos troškinys su daržovėmis

„Pats patiekalas kupinas daržovių, tad jei norisi kažko stipriau, šalia galite patiekti ryžių ar bulvių“, – sako maisto tinklaraštininkė, „Samčio užrašų“ kūrėja Odeta Kudopčenkienė.
Vištienos troškinys
Vištienos troškinys / Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorės Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

  • 500 g vištienos filė,
  • 250 g briuselinių kopūstų,
  • didelės morkos,
  • svogūno,
  • paprikos,
  • 150 ml vandens arba sultinio,
  • 3 šaukštų aliejaus,
  • 2 skiltelių česnako,
  • pagal skonį druskos ir Provanso žolelių.

Kaip gaminti:

1. Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Atidėkite į šoną.

2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Nuskustą morką ir išvalytą papriką supjaustykite šiaudeliais. Švarius kopūstus perpjaukite per pusę.

3. Svogūnus apkepinkite keptuvėje, kurioje ruošėte vištieną. Kai jie suminkštės arba taps permatomi, suberkite morkas, paprikas ir pakepinkite dar kelias minutes.

4. Sužerkite kopūstus ir pakepintą vištieną, įspauskite česnako skilteles.

5. Troškinį pagardinkite žolelėmis ir druska.

6. Galiausiai supilkite vandenį ir uždengusi troškinkite 20 minučių, nustačiusi nedidelę kaitrą. Vis pamaišykite, kad neprikeptų prie dugno.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos